Divoká roštěná z bizona zpět

Ingredience:
rumpsteak - jemné maso z horní části kýty400 gbobkový list1 ksjalovec4 kuličky
nové koření4 kuličkyčerný pepř4 kuličkyhřebíček2 ks
koriandr4 kuičkysušený mletý zázvor špetkanastrouhaná kůra z 1/2 citronu dle chuti
nastrouhaná kůra ze 1/4 pomeranče dle chutisůl dle chutisádlo dle potřeby
voda200 mlvelká cibule2 ks
rumpsteak - jemné maso z horní části kýty 400 g, bobkový list 1 ks, jalovec 4 kuličky, nové koření 4 kuličky, černý pepř 4 kuličky, hřebíček 2 ks, koriandr 4 kuičky, sušený mletý zázvor špetka, nastrouhaná kůra z 1/2 citronu dle chuti, nastrouhaná kůra ze 1/4 pomeranče dle chuti, sůl dle chuti, sádlo dle potřeby, voda 200 ml, velká cibule 2 ks

Příprava

Maso z bizona je jako by kombinace hovězího masa a divočiny. Jemné maso s příchutí divočiny. Tuto chuť umocníme divokým kořením.

Veškeré koření natlučeme v hmoždíři. Přidáme obě nastrouhané kůry.

Očištěné a osušené maso osolíme, okořeníme směsí koření. 1 cibuli nakrájíme na slabší kolečka. Do nádoby dáme polovinu cibule, na ni maso a zasypeme druhou polovinou cibule. Nádobu uzavřeme a necháme nejlépe přes noc odležet. Pak vyjmeme maso - cibuli vyhodíme.

Vymažeme nádobu pomalého hrnce sádlem. Druhou cibuli opět nakrájíme na slabší kolečka. Polovinu cibule dáme na dno, na ni maso a zasypeme zbytkem cibule. Podlijeme vodou. Zapneme pomalý hrnec na stupeň II. na 4 hodiny. Maso vyjmeme, nakrájíme na asi centimetrové plátky a hned podáváme. Nejlépe s bramborami. Já s opečenými s cibulí.

2016-01-21 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI