Ingredience: | |||||
hladká mouka | 400 g | čerstvé droždí | 10 g | olivový olej + na potření | 1,5 lžíce |
vlažná voda (tolik, aby se vytvořilo těsto jemné konzistence) | dle potřeby | sůl | špetka | ||
Na pizzu: | |||||
čerstvý ananad | 1 ks | kvalitní šunka | 2 balení | sýr, např. gouda, eidam, krolewski... | 1 menší blok |
čerstvá rajčata | 5 ks | menší cibule | 1 ks | česnek | 2 stroužky |
sušená bazalka | 3 špetky | oregano | 2 špetky | sůl | 2 špetky |
koření na pizzu | 3 špetky |
Recept na těsto mám od své kamarádky Kačky Bobkové, kterou samozřejmě nesmím zapomenout zmínit. Tímto jí moc děkuji a my se můžeme pustit do receptu, který nadchne především milovníky sladko-kyselých chutí.
Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, na teplém místě jej necháme vykynout po dobu 40 minut. Během kynutí těsta si uvaříme rajčatovou omáčku na potření těsta. Středně velkou cibuli a dva stroužky česneku si pokrájíme nadrobno, a smažíme je do zlatova na olivovém oleji. Ve vedlejším hrnci krátce blanšírujeme rajčata, sloupneme z nich slupku a pokrájíme je na malé kousky, které přihodíme na rozpálený olivový olej k cibuli a česneku. Tuto směs chvíli povaříme, přidáme sůl, bazalku a oregano a hrnec po chvíli stáhneme z plotny. Směs rozmixujeme tyčovým mixérem. Čerstvý ananas dobře oloupeme, překrojíme na dvě půlky a nakrájíme jej na malé kostky. Na vedlejším prkénku si na kostičky pokrájíme dvě balení šunky a blok sýru. Pečící plech vymažeme olivovým olejem, vykynuté těsto položíme do jeho středu a prsty jej „roztáhneme“ po celé jeho ploše, až z těsta vytvoříme tenoučkou vrstvu, kterou potřeme olivovým olejem. Pak ji potřeme připravenou rajčatovou omáčkou. Pak následuje vrstva pokrájené šunky, vrstva pokrájeného ananasu a nakonec vrstva pokrájeného sýru, vše lehce osolíme a posypeme kořením na pizzu. Poté vložíme pizzu do trouby předehřáté na 180°C cca 20 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI