Domácí spätzle s houbami zpět

Ingredience na těsto:
hladká mouka250 gmléko10 pol. lžicvejce3 ks
sůl1 špetka
K zapečení:
čerstvé houby1 hrstslanina1 kousekcibule1 ks
petrželka1 hrstlibeček1 hrstniva1 kousek
sůl1 špetkapepř1 špetkamáslo
hladká mouka 250 g, mléko 10 pol. lžic, vejce 3 ks, sůl 1 špetka, čerstvé houby 1 hrst, slanina 1 kousek, cibule 1 ks, petrželka 1 hrst, libeček 1 hrst, niva 1 kousek, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka, máslo

Příprava

Domácí "těstoviny" jsou prostě nejvíc. Jakmile jejich výrobu a přípravu budete mít v ruce, budete je dělat neustále.

Těsto na spätzle vyšleháme dohladka, až se začnou tvořit bublinky. Těsto je o něco tužší než na lívance. Necháme 15 minut odpočinout.

Mezitím na másle orestujeme dohněda cibuli se slaninou, vyjmeme, přidáme ještě kousek másla a podusíme osolené houby. Nasekáme si bylinky a nastrouháme nahrubo sýr.

Do hrnce dáme vařit vodu a pomocí speciálního pomocníka na spätzle nebo halušky ( viz. foto) postupně po dávkách " strouháme" do vody spätzle. 

Jakmile vyplavou ( pár vteřin), sítkem je vybereme a vložíme do zapékací mísy nebo pekáčku. Když jsou všechny uvařené, smícháme je s cibulí, slaninou, houbami, bylinkami a sýrem a přesuneme do rozpálené trouby na 200C zapéct. 

2022-08-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy90 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI