Dýňová omáčka s pohankou a Českým Ghí zpět

Ingredience:
České Ghíčko dle potřebydýně Hokaido250 gpetržel1/2 ks
celer30 gmrkev2 kspohanka40 g
voda dle potřebypažitka na ozdobení
České Ghíčko dle potřeby, dýně Hokaido 250 g, petržel 1/2 ks, celer 30 g, mrkev 2 ks, pohanka 40 g, voda dle potřeby, pažitka na ozdobení

Příprava

Jedna z našich velmi oblíbených dětských omáček, která nezklame, když chci odlehčení od masa.

V páře si uvaříme pokrájenou dýni, petržel, celer, mrkev (dýni Hokaido jsem jen omyla, neloupala).
Pohanku propláchneme a zalijeme vroucí vodou a po té povaříme 5 minut. Přiklopíme a necháme vsáknout vodu. 
Zeleninu rozmixujeme, přidáme České Ghičko. V případě potřeby naředíme vodou, podáváme s pohankou, posypeme s pažitkou.

Nejšetrnější způsob přípravy pohanky:
pohanku zalijeme vroucí vodou, ochuťíme, přikryjeme pokličkou a přes noc necháme v teple bobtnat. Ráno bude hotová.

2016-02-04 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI