Dýňové noky s chorizem a kozím sýrem zpět

Ingredience:
dýňové pyré z dýně hokaido400 gsůl dle chutičerstvě namletý pepř (ideálně citronový, nebo přidejte na závěr citronovou kůru) špetka
klasický mletý pepř špetkavejce1 ksmuškátový květ nebo oříšek špetka
hladká mouka190 gchorizo nakrájené na malé kostičky100 - 130 gmalá žlutá cibule nakrájená nadrobno1 ks
měkký kozí sýr bez příchuti100 gmascarpone3 lžícečerstvá šalvěj nasekaná nadrobno4 lístky
dýňové pyré z dýně hokaido 400 g, sůl dle chuti, čerstvě namletý pepř (ideálně citronový, nebo přidejte na závěr citronovou kůru) špetka, klasický mletý pepř špetka, vejce 1 ks, muškátový květ nebo oříšek špetka, hladká mouka 190 g, chorizo nakrájené na malé kostičky 100 - 130 g, malá žlutá cibule nakrájená nadrobno 1 ks, měkký kozí sýr bez příchuti 100 g, mascarpone 3 lžíce, čerstvá šalvěj nasekaná nadrobno 4 lístky

Příprava

Už podle názvu je Vám asi jasné, že tohle je naprostá dobrota, prostě láska na první ochutnání. Dýňové noky například se šalvějovým máslem jsou u nás klasikou, ale v této variantě se jedná o jídlo minimálně o třídu výš. Nejen na pohled je jídlo neuvěřitelně sexy (může být také jídlo sexy?) a po ochutnání díky opečenému chorizu a krémovému kozímu sýru umřete blahem ....fakt jsem nadšená. Tohle prostě musíte vyzkoušet.

Nejprve si nachystáme samozřejmě pyré, které musí dobře vychladnout. Jednoduše nasekejte na kostičky neoloupanou dýni o váze cca půl kila, vždy je lepší víc než míň, trocha ulpí na mixéru atd. tak ať vám potom nechybí. Kostičky dýně dejte péct do trouby rozpálené na 190°C doměkka, nezapomeňte dobře opepřit, osolit a lehce zakápnout olivovým olejem. Poté až vychladne, umixujte ji dohladka a máte hotovo.

Nyní v míse smícháme pyré, hladkou mouku, vejce, muškátový oříšek, špetku soli a vypracujeme v lepivější těsto. To doporučuji ochutnat a popřípadě přidat ještě sůl, noky musí být tak akorát dochucené, není nic horšího než noky bez chuti. Vál si můžeme lehce pomoučnit a nyní už jen vypracujeme v tenčí válečky a krájíme na cca 2 cm noky. 

Dáme si vařit dobře osolenou vodu a mezitím si na lžíci olivového oleje opečeme cibulku a chorizo. Když už jsou skoro zlatavé, přihodíme šalvěj. Mezitím už by voda měla dojít k varu, vhodíme noky. Ty jsou uvařené, když sami pěkně vyplavou na hladinu, což trvá jen chvilinku. 

Kozí sýr smícháme s mascarpone, osolíme a dáme stranou. Když jsou noky hotové, vyndáme je děrovačkou do pánve s opečeným chorizem, cibulkou a šalvějí, dobře promícháme. Nyní servírujeme noky do hlubšího talíře a navrch dáme kopeček krémového sýra a vše dobře opepříme citronovým čerstvě mletým pepřem. 

Možná si říkáte a kde je omáčka. Jakmile se kozí sýr dotkne teplých noků, bude pomaličku tát, takže stačí si jednotlivé noky namáčet do sýra a zaručuji Vám, že budete blahem bez sebe, je to hříšně dobré. 

2015-11-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI