Fazole na smetaně s bramborem a vajíčkem zpět

Ingredience:
čerstvé zelené fazolové lusky1 baleníbílé fazole v nálevu1 plechovkasmetana ke šlehání 33%1 kelímek
brambory1 balenívejce4 ksvelká cibule1 ks
malá mrkev1 ksocet5 lžicsůl dle chuti
cukr2 lžícepepř špetkaslunečnicová semínka hrst
čerstvé zelené fazolové lusky 1 balení, bílé fazole v nálevu 1 plechovka, smetana ke šlehání 33% 1 kelímek, brambory 1 balení, vejce 4 ks, velká cibule 1 ks, malá mrkev 1 ks, ocet 5 lžic, sůl dle chuti, cukr 2 lžíce, pepř špetka, slunečnicová semínka hrst

Příprava

Fazolky, pro někoho klasika, někdo si je tak často nedělá. Tak třeba tento recept bude pro vás impulsem, že je ten správný čas, si pochutnat na fazolkách. 

V hrnci rozpálíme olej a do zlatova osmahneme cibuli a nahrubo nastrouhanou mrkev. Přidáme čerstvé zelené fazolové lusky, které předtím zbavíme obou špiček a všechny fazolové lusky ještě uprostřed překrojíme, abychom je pak neměli příliš dlouhé. Takto spolu vše krátce orestujeme, přimícháme bílé fazole z plechovky, promícháme, necháme ještě chvíli restovat a pak vše podlijeme troškou vody, přidáme ocet, cukr, sůl, smetanu a dusíme doměkka. Mezi tím si dáme vařit brambory ve slupce s troškou soli. Vajíčka uvaříme natvrdo. Jakmile jsou fazolky měkké, zahustíme je hladkou moukou rozkvedlanou v trošce vlažné vody, necháme je ještě chvíli povařit a podáváme je s brambory, na půlky rozkrojenými vejci a nasucho opraženými slunečnicovými semínky.

Dobrou chuť! 

2015-10-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptvegetariánský recept
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI