Ingredience: | |||||
čerstvé zelené fazolové lusky | 1 balení | bílé fazole v nálevu | 1 plechovka | smetana ke šlehání 33% | 1 kelímek |
brambory | 1 balení | vejce | 4 ks | velká cibule | 1 ks |
malá mrkev | 1 ks | ocet | 5 lžic | sůl | dle chuti |
cukr | 2 lžíce | pepř | špetka | slunečnicová semínka | hrst |
Fazolky, pro někoho klasika, někdo si je tak často nedělá. Tak třeba tento recept bude pro vás impulsem, že je ten správný čas, si pochutnat na fazolkách.
V hrnci rozpálíme olej a do zlatova osmahneme cibuli a nahrubo nastrouhanou mrkev. Přidáme čerstvé zelené fazolové lusky, které předtím zbavíme obou špiček a všechny fazolové lusky ještě uprostřed překrojíme, abychom je pak neměli příliš dlouhé. Takto spolu vše krátce orestujeme, přimícháme bílé fazole z plechovky, promícháme, necháme ještě chvíli restovat a pak vše podlijeme troškou vody, přidáme ocet, cukr, sůl, smetanu a dusíme doměkka. Mezi tím si dáme vařit brambory ve slupce s troškou soli. Vajíčka uvaříme natvrdo. Jakmile jsou fazolky měkké, zahustíme je hladkou moukou rozkvedlanou v trošce vlažné vody, necháme je ještě chvíli povařit a podáváme je s brambory, na půlky rozkrojenými vejci a nasucho opraženými slunečnicovými semínky.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI