Fit žemlovka zpět

Ingredience:
tvaroh bez laktózy250 gŠmakoun meruňka200 gvejce3 ks
velké jablko1 ksvelká hruška2 kssůl špetka
citronová šťáva1 lžičkamletá skořice1 lžičkavečerní chléb Penam8 plátků
mandlové mléko100 mlmáslo na vymazání formysladidlo dle chuti
tvaroh bez laktózy 250 g, Šmakoun meruňka 200 g, vejce 3 ks, velké jablko 1 ks, velká hruška 2 ks, sůl špetka, citronová šťáva 1 lžička, mletá skořice 1 lžička, večerní chléb Penam 8 plátků, mandlové mléko 100 ml, máslo na vymazání formy, sladidlo dle chuti

Příprava

Žemlovka, kdykoliv si usmyslím...no není to sen? Není, protože s večerním chlebíkem plným bílkovin to jde a je to naprosto v pořádku, i pokud jste v redukci. Jdeme mlsat...

Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Oddělíme bílky od žloutků.

Tvaroh vyšleháme se sladidlem, mlékem a žloutky.

Šmakouna rozemeleme.

Bílky vyšleháme se špetkou soli a citronovou šťávou v tuhý sníh.

Jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na tenké plátky a posypeme skořicí.

Chleba opečeme v toustovači a pokládáme do máslem vymazané formy. Vrstvíme chleba, tvaroh, ovoce, Šmakouna a opakujeme, odkud nevyčerpáme zásoby. Nahoru dáme sníh z bílků a pečeme cca 30 minut.

2017-02-15 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI