Flammkuchen se šunkou, rajčaty a rukolou zpět

Těsto:
hladká mouka125 gperlivá voda60 mlolej1 lžíce
sůl špetka
Na obložení:
créme fraiche nebo Philadelphia dle chutižampiony dle chutisýr s modrou plísní dle chuti
sušená šunka dle chutičervená cibule dle chutirukola dle chuti
čerstvě umletý černý pepř dle chuti
hladká mouka 125 g, perlivá voda 60 ml, olej 1 lžíce, sůl špetka, créme fraiche nebo Philadelphia dle chuti, žampiony dle chuti, sýr s modrou plísní dle chuti, sušená šunka dle chuti, červená cibule dle chuti, rukola dle chuti, čerstvě umletý černý pepř dle chuti

Příprava

Venku ještě stále zima, sníh leží na stráni, takže nápad si udělat Flammkuchen. Flammkuchen je skvělý koláč z Alsaska. Je mnohem lehčí a křupavější, než francouzský quiche a mnohem rychlejší na přípravu, než italská pizza. A dá se udělat jak na slano, tak i na sladko. Sladkou verzi si představíme někdy příště. 

Všechny ingredience na těsto zpracujeme v těsto, které jemně potřeme olejem, dáme do fresh folie a vložíme na 15 - 20 minut do ledničky. 

Rozpálíme troubu i s plechem na 230 stupňů. 

Vychlazené těsto rozdělíme na 2 části a vyválíme v tenounké těsto. Dáme na pečící papír a potřeme těsto créme fraiche nebo philadelphií. Poklademe tenounkými plátky žampionů, rozdrobíme sýr s modrou plísní, natrháme sušenou šunku, slabounké plátečky červené cibule a vše i s papírem přesuneme na rozpálený plech. Vložíme do trouby na 220 stupňů a pečeme 4 - 5 minut. 

Pak ihned přesuneme na talíř, poklademe kousky rajčat, zasypeme rukolou, posypeme čerstvě mletým pepřem a můžeme se do flammkuchen pustit. 

Ta křupavost je neodolatelná, určitě vyzkoušejte!

2018-03-05 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI