Ingredience: | |||||
gnocchi (lze nahradit těstovinami nebo špeclemi) | 500 g | zelený chřest | 1 svazek | vejce | 2 ks |
šlehačka | 200 ml | mozzarella | 125 g | eidam nebo gouda (nastrouhaný) | 5 dkg |
strouhanka | 1 lžíce | kvalitní šunka | 3 - 4 plátky | italské bylinky (bazalka, tymián, rozmarýn...) | dle chuti |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Jarní lahůdka typická pro toto období - chřest! Nebojte se vyšší ceny této zeleniny a ozvláštněte si tímto sezónním skvostem svůj jídelníček.
Zelený chřest očistíme (odkrojíme dřevnatý konec a spodní cca 1/3 oškrábneme škrabkou) a 6-7 minut vaříme v páře. Poté chřest nakrájíme na kolečka, hlavičky necháme bokem v celku.
Gnocchi, těstoviny nebo špecle uvaříme (nepřevaříme!).
V dostatečně velké misce smícháme šlehačku s vejci a drobně nakrájenou šunkou, přidáme drobně krájenou mozzarellu, sůl, pepř a bylinky, nakrájené kousky chřestu (hlavičky máme stále bokem) a uvařené gnocchi (těstoviny, špecle). Vše promícháme a přemístíme do zapékací misky vymazané máslem. Pravidelně rozprostřeme směs v misce a nahoru poklademe hlavičkami (namočíme je ve smetaně). Nastrouhaný tvrdý sýr smícháme se strouhankou a posypeme směs v zapékací misce.
Vložíme do trouby předehřáté na 220°C a pečeme cca 25 minut, až nám sýrová strouhanka krásně zezlátne.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI