Gnocchi zapečené s chřestem zpět

Ingredience:
gnocchi (lze nahradit těstovinami nebo špeclemi)500 gzelený chřest1 svazekvejce2 ks
šlehačka200 mlmozzarella125 geidam nebo gouda (nastrouhaný)5 dkg
strouhanka1 lžícekvalitní šunka3 - 4 plátkyitalské bylinky (bazalka, tymián, rozmarýn...) dle chuti
sůl dle chutipepř dle chuti
gnocchi (lze nahradit těstovinami nebo špeclemi) 500 g, zelený chřest 1 svazek, vejce 2 ks, šlehačka 200 ml, mozzarella 125 g, eidam nebo gouda (nastrouhaný) 5 dkg, strouhanka 1 lžíce, kvalitní šunka 3 - 4 plátky, italské bylinky (bazalka, tymián, rozmarýn...) dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Jarní lahůdka typická pro toto období - chřest! Nebojte se vyšší ceny této zeleniny a ozvláštněte si tímto sezónním skvostem svůj jídelníček.

Zelený chřest očistíme (odkrojíme dřevnatý konec a spodní cca 1/3 oškrábneme škrabkou) a 6-7 minut vaříme v páře. Poté chřest nakrájíme na kolečka, hlavičky necháme bokem v celku.

Gnocchi, těstoviny nebo špecle uvaříme (nepřevaříme!).

V dostatečně velké misce smícháme šlehačku s vejci a drobně nakrájenou šunkou, přidáme drobně krájenou mozzarellu, sůl, pepř a bylinky, nakrájené kousky chřestu (hlavičky máme stále bokem) a uvařené gnocchi (těstoviny, špecle). Vše promícháme a přemístíme do zapékací misky vymazané máslem. Pravidelně rozprostřeme směs v misce a nahoru poklademe hlavičkami (namočíme je ve smetaně). Nastrouhaný tvrdý sýr smícháme se strouhankou a posypeme směs v zapékací misce.

Vložíme do trouby předehřáté na 220°C a pečeme cca 25 minut, až nám sýrová strouhanka krásně zezlátne.

2016-04-25 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI