Gratinované brambory s cuketou a rajčaty s treskou na páře zpět

Ingredience:
menší brambory (cca 600g)5 ksstředně velká cuketa1 kskeříková rajčata4 ks
česnek3 stroužkymozzarella1/2 balenísýr Grana Padano70 g
olivový olej1 lžícesmetana min. 30%100 mlsůl dle chuti
pepř dle chutitymián dle chutirozmarýn dle chuti
treska3 filetysůl dle chutipepř špetka
citron dle chutikvalitní olej pár kapek
menší brambory (cca 600g) 5 ks, středně velká cuketa 1 ks, keříková rajčata 4 ks, česnek 3 stroužky, mozzarella 1/2 balení, sýr Grana Padano 70 g, olivový olej 1 lžíce, smetana min. 30% 100 ml, sůl dle chuti, pepř dle chuti, tymián dle chuti, rozmarýn dle chuti, treska 3 filety, sůl dle chuti, pepř špetka, citron dle chuti, kvalitní olej pár kapek

Příprava

Stává se vám také, že máte v lednici pusto a není šance jít nakoupit? A přitom je potřeba nakrmit ty malé hladové krčky. Naštěstí tentokrát jsem tam našla aspoň jednu cuketu a pár rajčat. Nějaký ten sýr a brambory také byly a smetana se u nás najde vždy. K tomu jsem vytáhla z mrazáku ještě 3 porce tresky s tím, že to nějak zkombinuju. Musím říct, že jsem nečekala, že se spolu bude gratinovaná zelenina a ryba tak chuťově ladit. Navíc mě zaujala jednoduchost přípravy a výsledný efekt. Mám to štěstí, že ačkoli mám doma špatného jedlíka, tak ryby miluje, takže úspěch byl téměř zaručen i zde. 

Brambory oloupeme a spolu s ostatní zeleninou nakrájíme na tenké plátky. Na plátky nakrájíme také mozzarellu a pak už vše skládáme do olejem vytřené zapékací mísy nebo pekáčku do vrstev. Každou vrstvu jemně osolíme a opepříme a přidáme trochu sušeného tymiánu a rozmarýnu. Nejdříve jsem skládala brambory, poté cuketu, rajče, mozzarellu a pak opět brambory a cuketu.

Vedle v nádobě si zatím rozmícháme smetanu s utřeným česnekem a nalijeme ji na zeleninu. Poté pečeme na 180 stupňů asi 40 minut - dokud nejsou brambory měkké. V této chvíli nasypeme parmezán a dopékáme dozlatova - asi 10-15 minut. Můžeme přidat troubě na 200 stupňů.

Zatímco se nám gratinují brambory se zeleninou, připravíme si tresku. Porce si osolíme a opepříme, zakápneme citrónem a pár kapkami kvalitního oleje.

Dáme do parního hrnce a dle velikosti filetů necháme 10-15 minut napařovat.

Poté servírujeme. Dobrou chuť.

2016-03-07 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI