Ingredience: | |||||
větší tuřín | 1/2 ks | hermadur | 1 ks | Smetana | 150 ml |
česnek | 1 stroužek | máslo | kousek | pepř | špetka |
sůl | dle chuti |
Tento recept vznikl tak trochu na základě francouzského pokrmu Tartiflette, což jsou gratinované brambory s aromatickým sýrem reblochon. Tuřín je celkem chuťově " nevýrazný ", což dovoluje trochu experimentů. Ještě bych pro příště zvolila určitě trochu čerstvého tymiánu. Kdo má rád " voňavé " sýry, určitě si pochutná tak jako já.
Tuřín zbavíme slupky a nakrájíme ho na plátky silně max. 0,5cm. Stroužek česneku rozmáčkneme nožem a vytřeme jím zapékací misku. Pokrm by neměl mít chuť česneku, pouze jím být ovoněn. Dno lehce vymažeme máslem a poklademe částí tuřínu, osolíme a opepříme.
Na něj rozložíme kousky sýru, opět tuřín, sůl a pepř a nakonec zbytek sýru a ještě pár vloček másla. Zalijeme smetanou, přikryjeme alobalem a při 180°C necháme v troubě probublávat 45 minut.
Pak alobal sejmeme a necháme dopéct dozlatova.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI