Gratinovaný voňavý tuřín zpět

Ingredience:
větší tuřín1/2 kshermadur1 ksSmetana150 ml
česnek1 stroužekmáslo kousekpepř špetka
sůl dle chuti
větší tuřín 1/2 ks, hermadur 1 ks, Smetana 150 ml, česnek 1 stroužek, máslo kousek, pepř špetka, sůl dle chuti

Příprava

Tento recept vznikl tak trochu na základě francouzského pokrmu Tartiflette, což jsou gratinované brambory s aromatickým sýrem reblochon. Tuřín je celkem chuťově " nevýrazný ", což dovoluje trochu experimentů. Ještě bych pro příště zvolila určitě trochu čerstvého tymiánu.  Kdo má rád " voňavé " sýry, určitě si pochutná tak jako já.

Tuřín zbavíme slupky a nakrájíme ho na plátky silně max. 0,5cm. Stroužek česneku rozmáčkneme nožem a vytřeme jím zapékací misku. Pokrm by neměl mít chuť česneku, pouze jím být ovoněn. Dno lehce vymažeme máslem a poklademe částí tuřínu, osolíme a opepříme.

Na něj rozložíme kousky sýru, opět tuřín, sůl a pepř a nakonec zbytek sýru a ještě pár vloček másla. Zalijeme smetanou, přikryjeme alobalem a při 180°C necháme v troubě probublávat 45 minut.

Pak alobal sejmeme a necháme dopéct dozlatova.

2015-04-09 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI