Grilovaný losos s ananasovou salsou zpět

Ananasová salsa:
ananas1/2 ksmalá cibule1 kspaprička jalapeňo1 ks
nadrobno nasekaná petržel2 lžícelimetová šťáva2 lžíce
Losos:
losos (po 250 g)2 filetyolivový olej100 mlšťáva z limety1 ks
koření Adžika1 lžičkakouřová sůl1 lžička
ananas 1/2 ks, malá cibule 1 ks, paprička jalapeňo 1 ks, nadrobno nasekaná petržel 2 lžíce, limetová šťáva 2 lžíce, losos (po 250 g) 2 filety, olivový olej 100 ml, šťáva z limety 1 ks, koření Adžika 1 lžička, kouřová sůl 1 lžička

Příprava

Čas grilování - ideální chvíle připravit si lososa.

Nejdříve si očistíme ananas a nakrájíme na centimetrové plátky. Vyřízneme tvrdý střed. Kolečka ananasu grilujeme na rozehřátém grilu asi 5 minut z obou stran. Sundáme a necháme vychladnout.
Než ananas vychladne, připravíme si lososa. Očistíme ho a nařízneme kůži. V misce vyšleháme olivový olej s limetovou šťávou. Přidáme koření a sůl. Do marinády vložíme lososa a několikrát ho v marinádě otočíme, aby se pokryl marinádou. Dáme stranou - ne do lednice.
Zatím co se losos marinuje, dokončíme salsu. Ananas nakrájíme na malé kostičky. Dáme do misky, kde ho smícháme s nadrobno nakrájenou cibulkou, najemno nasekanou petrželkou a na malé kostičky nakrájenou papričku jalapeňo. Zakápneme limetovou šťávou, promícháme a dáme odležet do lednice.
Lososa osušíme od marinády a dáme na rozpálený gril - nejdříve kůží dolů. Grilujeme cca 3 - 5 minut. Otočíme a grilujeme také 3 - 5 minut. Délka grilování záleží na síle filetu a na tom, jak máme rádi propečené.
Na talíř dáme polovinu vychlazené salsy a přidáme lososa. 

2014-08-12 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravygrilování
Příležitostgrilování
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI