Grilovaný losos s fenyklem a batátový nákyp zpět

Grilovaný losos:
losos250 gfenykl2 bulvycherry rajčátka miska
sůl dle chutipepř špetkatymián špetka
citron dle chuti
Batátový nákyp:
velký batát1 ksparmazán150 gsmetana na vaření1 kelímek
losos 250 g, fenykl 2 bulvy, cherry rajčátka miska, sůl dle chuti, pepř špetka, tymián špetka, citron dle chuti, velký batát 1 ks, parmazán 150 g, smetana na vaření 1 kelímek

Příprava

K receptu jsem se inspirovala na jednom slovenském food serveru, kde byly všechny suroviny propojené do jednoho nákypu. Já jsem recept rozdělila a vznikly dvě samostatné skvělé jídla, které mám v tomto receptu na jedné fotografii, ale na základě zkušenosti je doporučuji rozdělit. K lososu by se víc hodila jenom grilovaná bagetka nebo to batátové pyré. Naopak nákyp by se víc hodil k červenému masu, nebo se zeleninovým salátem jako lehká večeře. 

Na olivovém oleji jsem orestovala tenké plátky lososa, které jsem lehce osolila a opepřila. Lososa jsem vytáhla z pánve, přidala fenykl nakrájený podélně na nudličky a restovala na skus, přidala poloviny cherry rajčátka, zastříkla citronovou šťávou, přidala citronovou kůru a tymián. 

Batátový nákyp:

Oloupaný batát nakrájíme na 0,5 cm tlustá kolečka. Klademe do zapékací mísy a prosypáváme strouhaným parmezánem a postupně zaléváme smetanou. Počet vrstev je individuální podle velikosti pekáče. 
Pečeme v troubě při 180 stupních, dokud nebudou batáty měkké.

2015-05-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI