Grilovaný losos v exotické marinádě zpět

Ingredience:
čerstvý losos po 200g4 porcetřtinový cukr1/4 hrnkusojová omáčka1/4 hrnku
rozmixovaný čerstvý ananas1/2 hrnkučervený vinný ocet3 lžíceutřený česnek3 stroužky
mletý zzvor1 lžícemletý černý pepř1/2 lžičkytabasco1/2 lžičky
čerstvý losos po 200g 4 porce, třtinový cukr 1/4 hrnku, sojová omáčka 1/4 hrnku, rozmixovaný čerstvý ananas 1/2 hrnku, červený vinný ocet 3 lžíce, utřený česnek 3 stroužky, mletý zzvor 1 lžíce, mletý černý pepř 1/2 lžičky, tabasco 1/2 lžičky

Příprava

Exotická chuť grilovaného lososa, která vás nadchne.

Pokud budeme grilovat na kontaktním grilu, použijeme na marinování veškerou marinádu.  Pokud budeme grilovat na dřevěném uhlí, oddělíme si trochu marinády na potírání. Do zbytku marinády naložíme lososa. Minimálně na 2 hodiny, ale přes noc je to lepší. Rozehřejeme gril a dáme okapaného lososa. V případě kontaktního grilu asi na 7 - 10 minut. V případě grilování na uhlí dáme lososa na gril nejdříve kůží dolů asi na 10 minut. Průběžně potíráme marinádou. Otočíme a grilujeme ještě asi 5 minut.

Podáváme s bramborem, zeleninovým salátem nebo jen s chlebem.

2016-04-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravygrilování
Příležitostgrilování
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI