Hanger steak s ostružinovou omáčkou zpět

Ingredience:
hanger steak2 kshrubá sůl špetkapepř špetka
ostružiny hrsttymián špetkahnědý cukr1 lžička
balsamikový krém1 lžícehovězí bujón1 lžícevíno100 ml
máslo kouseksůl špetka
hanger steak 2 ks, hrubá sůl špetka, pepř špetka, ostružiny hrst, tymián špetka, hnědý cukr 1 lžička, balsamikový krém 1 lžíce, hovězí bujón 1 lžíce, víno 100 ml, máslo kousek, sůl špetka

Příprava

"Veverka" s ostružinovou omáčkou musí nadchnout každého milovníka masa.

Steaky pokojové teploty opečeme z obou stran na dostatečně rozpálené pánvi k tomu určené. 

Vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme odpočívat po dobu přípravy omáčky.

Do výpeku přidáme malý kousek másla, hnědý cukr, ostružiny a tymián a necháme zkaramelizovat. Poté přilijeme balsamikový krém, promícháme, podlijeme vínem a přidáme demi glace nebo gelový bujón. Necháme vše povařit do změknutí ostružin. Ostružiny rozmačkáme a vše propasírujeme přes sítko, abychom se zbavili semínek. Vrátíme na pánev, svaříme na požadovanou hustotu, dochutíme solí a pepřem a zjemníme kouskem chladného másla.

Steaky osolíme a opepříme, servírujeme na nahřátý talíř.

Hanger steak je "závěs" na vnitřní straně boku skotu a řezníci tento kus obvykle nedávali do prodeje a vyřezávali si tento kus jen pro svoji spotřebu (odtud také název "řeznická domácí panenka"). Také se tomuto kusu masa říká "veverka".

2013-10-14 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostpodzim
Čas přípravy45 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI