Ingredience: | |||||
hanger steak | 2 ks | hrubá sůl | špetka | pepř | špetka |
ostružiny | hrst | tymián | špetka | hnědý cukr | 1 lžička |
balsamikový krém | 1 lžíce | hovězí bujón | 1 lžíce | víno | 100 ml |
máslo | kousek | sůl | špetka |
"Veverka" s ostružinovou omáčkou musí nadchnout každého milovníka masa.
Steaky pokojové teploty opečeme z obou stran na dostatečně rozpálené pánvi k tomu určené.
Vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme odpočívat po dobu přípravy omáčky.
Do výpeku přidáme malý kousek másla, hnědý cukr, ostružiny a tymián a necháme zkaramelizovat. Poté přilijeme balsamikový krém, promícháme, podlijeme vínem a přidáme demi glace nebo gelový bujón. Necháme vše povařit do změknutí ostružin. Ostružiny rozmačkáme a vše propasírujeme přes sítko, abychom se zbavili semínek. Vrátíme na pánev, svaříme na požadovanou hustotu, dochutíme solí a pepřem a zjemníme kouskem chladného másla.
Steaky osolíme a opepříme, servírujeme na nahřátý talíř.
Hanger steak je "závěs" na vnitřní straně boku skotu a řezníci tento kus obvykle nedávali do prodeje a vyřezávali si tento kus jen pro svoji spotřebu (odtud také název "řeznická domácí panenka"). Také se tomuto kusu masa říká "veverka".
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI