Harissové kuřecí placičky zpět

Ingredience:
kuřecí řízky3 ksharissa pasta2 lžíceslanina15 dkg
vejce1 kssolamyl2 lžícečesnek2 stroužky
petrželka1 hrstičkalibeček1 hrstičkasůl1 špetka
olej na smažení
kuřecí řízky 3 ks, harissa pasta 2 lžíce, slanina 15 dkg, vejce 1 ks, solamyl 2 lžíce, česnek 2 stroužky, petrželka 1 hrstička, libeček 1 hrstička, sůl 1 špetka, olej na smažení

Příprava

Harissa (harísa) je ostré koření, které má původ v Tunisku. Složení a pikantnost se mohou občas trochu lišit, ale základ vždy tvoří chilli papričky, česnek, sůl, koriandr a římský kmín. Nejčastěji se k němu ještě přidává olivový olej. Jelikož je chuťová paleta směsi velmi pestrá, užívá se proto při přípravě nejrůznějších polévek, omáček, masa, ryb a mnohým dalších jídel. 

Kuřecí maso nakrájíme na co nejmenší kostičky, smícháme spolu s na drobno nakrájenou slaninou, česnekem, vejcem, harissou, solamylem a bylinkami, osolíme. Na lívanečníku ( popř. pánvi) rozpálíme trochu oleje a lžící tvoříme malé placičky, které opékáme pozvolna z obou stran. 

Podáváme s s lehkým bramborovým salátem, dipem nebo zeleninovým salátkem.

2022-08-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI