Hebké tvarohové knedlíky plněné meruňkami a jahodami na omáčce z meruněk, třešní a med se zakysanou smetanou zpět

Ingredience:
špaldová celozrnná mouka120 ghladká mouka130 gtučný tvaroh1 vanička
vejce1 kssůl špetkameruňky20 ks
větší jahody7 ksvypeckované třešně20 ksmed1 velká lžíce
třtinový cukr dle chutizakysaná smetana1 malý kelímekrozpuštěné máslo50 g
špaldová celozrnná mouka 120 g, hladká mouka 130 g, tučný tvaroh 1 vanička, vejce 1 ks, sůl špetka, meruňky 20 ks, větší jahody 7 ks, vypeckované třešně 20 ks, med 1 velká lžíce, třtinový cukr dle chuti, zakysaná smetana 1 malý kelímek, rozpuštěné máslo 50 g

Příprava

Dnes mě nejspíš "osvítil" duch tvarohových ovocných knedlíků, protože se mi myslím, co se receptu na tvarohové knedlíky týče, povedl můj největší majstrštyk. Jiné tvarohové ovocné knedle už nikdy kuchtit nebudu. Jsou opravdu úžasný.

Oba druhy mouk, tvaroh, vejce a špetku soli dobře promícháme a vypracujeme těsto. Připravíme si jahody, meruňky a třešně. Všechny jahody, a cca 5 meruněk si dáme na stranu jako náplň do knedlíků, ostatní ovoce (zbylé meruňky a třešně) dáme do vyšší nádoby, přidáme 1 velkou polévkovou lžíci medu a ovoce s medem rozmixujeme a vytvoříme tak jemnou ovocnou omáčku. Ta nám poslouží k podlití či přelití hotových knedlíků, až je budeme servírovat. Z vypracovaného těsta „odtrhávám“ kusy těsta takové velikosti, aby se tak akorát vešly do dlaně. Takový kus roztáhneme prsty do tvaru tenčí placky, dáme do ní ovoce, které plackou obalíme a vytvoříme v dlaních kulaté knedlíky, dobře upevníme spoje, aby se nám knedlíky neotevřely při vaření. Takto připravené knedlíky dáváme jeden po druhém do hrnce s vroucí vodou, a jakmile se knedlíky během vaření odlepí ode dna hrnce, povaříme je ještě cca 4 minuty. Jakmile jsou knedlíky uvařené, vyjmeme je opatrně z vody a můžeme je servírovat. Připravenou ovocnou omáčku nalijeme na dno talíře, knedlíky na ni naservírujeme a knedlíky dále zdobíme rozpuštěným máslem, zakysanou smetanou a zasypeme je třtinovým cukrem. Jsou hebké, jemné, výtečné.

2016-06-14 Hlavní chody

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte 12 knedlíků.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI