Ingredience: | |||||
špaldová celozrnná mouka | 120 g | hladká mouka | 130 g | tučný tvaroh | 1 vanička |
vejce | 1 ks | sůl | špetka | meruňky | 20 ks |
větší jahody | 7 ks | vypeckované třešně | 20 ks | med | 1 velká lžíce |
třtinový cukr | dle chuti | zakysaná smetana | 1 malý kelímek | rozpuštěné máslo | 50 g |
Dnes mě nejspíš "osvítil" duch tvarohových ovocných knedlíků, protože se mi myslím, co se receptu na tvarohové knedlíky týče, povedl můj největší majstrštyk. Jiné tvarohové ovocné knedle už nikdy kuchtit nebudu. Jsou opravdu úžasný.
Oba druhy mouk, tvaroh, vejce a špetku soli dobře promícháme a vypracujeme těsto. Připravíme si jahody, meruňky a třešně. Všechny jahody, a cca 5 meruněk si dáme na stranu jako náplň do knedlíků, ostatní ovoce (zbylé meruňky a třešně) dáme do vyšší nádoby, přidáme 1 velkou polévkovou lžíci medu a ovoce s medem rozmixujeme a vytvoříme tak jemnou ovocnou omáčku. Ta nám poslouží k podlití či přelití hotových knedlíků, až je budeme servírovat. Z vypracovaného těsta „odtrhávám“ kusy těsta takové velikosti, aby se tak akorát vešly do dlaně. Takový kus roztáhneme prsty do tvaru tenčí placky, dáme do ní ovoce, které plackou obalíme a vytvoříme v dlaních kulaté knedlíky, dobře upevníme spoje, aby se nám knedlíky neotevřely při vaření. Takto připravené knedlíky dáváme jeden po druhém do hrnce s vroucí vodou, a jakmile se knedlíky během vaření odlepí ode dna hrnce, povaříme je ještě cca 4 minuty. Jakmile jsou knedlíky uvařené, vyjmeme je opatrně z vody a můžeme je servírovat. Připravenou ovocnou omáčku nalijeme na dno talíře, knedlíky na ni naservírujeme a knedlíky dále zdobíme rozpuštěným máslem, zakysanou smetanou a zasypeme je třtinovým cukrem. Jsou hebké, jemné, výtečné.
Z uvedených surovin připravíte 12 knedlíků.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI