Ingredience: | |||||
hejk (mořská štika) | dle počtu osob | čerstvý rozmarýn a bazalka | hrstka | bylinkové koření na ryby | špetka |
citronový pepř | špetka | olivový olej a máslo | trochu | sůl | dle chuti |
Na omáčku: | |||||
žloutek | 1 ks | smetana | 100 ml | dijonská hořčice | 2 lžičky |
strouhaný křen nebo krenex | 2 lžičky | čerstvý kopr | dle chuti | sůl | špetka |
pepř | špetka |
Mořská štika není už u nás rarita, zkuste tento recept, je vynikající.
Ryby omyjeme, osušíme a osolíme zvenku i zevnitř. Dovnitř každé ryby vložíme snítky rozmarýnu a bazalky, zvenku okořeníme. Vložíme do pekáčku a zastříkneme olivovým olejem. Dáme péci do rozpálené trouby na 220C, v polovině pečení přidáme máslo a výpekem ryby přeléváme. Nakonec zapneme gril a ryby dozlatova dopečeme.
Všechny suroviny na omáčku kromě kopru rozmícháme v menším kastrůlku, vložíme jej do vodní lázně a za stálého míchání necháme omáčku zhoustnout. Poslední přisypeme kopr a již odstavíme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI