Hejk s křenovou omáčkou zpět

Ingredience:
hejk (mořská štika) dle počtu osobčerstvý rozmarýn a bazalka hrstkabylinkové koření na ryby špetka
citronový pepř špetkaolivový olej a máslo trochusůl dle chuti
Na omáčku:
žloutek1 kssmetana100 mldijonská hořčice2 lžičky
strouhaný křen nebo krenex2 lžičkyčerstvý kopr dle chutisůl špetka
pepř špetka
hejk (mořská štika) dle počtu osob, čerstvý rozmarýn a bazalka hrstka, bylinkové koření na ryby špetka, citronový pepř špetka, olivový olej a máslo trochu, sůl dle chuti, žloutek 1 ks, smetana 100 ml, dijonská hořčice 2 lžičky, strouhaný křen nebo krenex 2 lžičky, čerstvý kopr dle chuti, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Mořská štika není už u nás rarita, zkuste tento recept, je vynikající.

Ryby  omyjeme, osušíme a osolíme zvenku i zevnitř. Dovnitř každé ryby vložíme snítky rozmarýnu a bazalky, zvenku okořeníme. Vložíme do pekáčku a zastříkneme olivovým olejem. Dáme péci do rozpálené trouby na 220C, v polovině pečení přidáme máslo a výpekem ryby přeléváme. Nakonec zapneme gril a ryby dozlatova dopečeme.
Všechny suroviny na omáčku kromě kopru rozmícháme v menším kastrůlku, vložíme jej do vodní lázně a za stálého míchání necháme omáčku zhoustnout. Poslední přisypeme kopr a již odstavíme.

2014-02-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI