Houbové karbanátky s hermelínem zpět

Ingredience:
houby400 gžemle2 ksvejce3 ks
krupička50 ghermelín150 gčesnek3 stroužky
střední cibule1 kssůl špetkapepř špetka
mléko dle potřebypetržel hrststrouhanka dle potřeby
olej dle potřeby
houby 400 g, žemle 2 ks, vejce 3 ks, krupička 50 g, hermelín 150 g, česnek 3 stroužky, střední cibule 1 ks, sůl špetka, pepř špetka, mléko dle potřeby, petržel hrst, strouhanka dle potřeby, olej dle potřeby

Příprava

Konečně rostou, tak s chutí na ně.

Cibuli nakrájíme a dáme na olej. Houby očistíme a přidáme na zesklovatělou cibuli. Dusíme asi 20 minut - podle druhu hub. Necháme vychladnout. Žemle nakrájíme na kostky a promícháme s mlékem. Pak vymačkáme mléko a žemli přidáme k houbám. Dál přidáme nahrubo nastrouhaný Hermelín, vejce, krupičku, prolisovaný česnek, nasekanou petržel, osolíme a opepříme. Pokud by byla směs moc řídká tak podle potřeby můžeme přidat strouhanku. Tvarujeme karbanátky, obalíme ve strouhance a smažíme na oleji dozlatova.

Jako přílohu jsem použil pečené batáty na rozmarýnu.

2014-07-24 Hlavní chody

Poznámka

Na cca 15 karbanátků.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI