Houbový guláš zpět

Ingredience:
velká cibule2 ksolej dle potřebyčesnek3 - 4 stroužky
vodacca 2 lsměs hub (čím víc tím líp) dle pořebyvelká červená paprika1 ks
malá cuketa1 ksoloupaná rajčata nebo plechovka krájených4 kstymián1 lžíce
mletý kmín1 lžícemajoránka1 lžícemletá paprika2 lžíce
ječná mouka na zahuštění
velká cibule 2 ks, olej dle potřeby, česnek 3 - 4 stroužky, voda cca 2 l, směs hub (čím víc tím líp) dle pořeby, velká červená paprika 1 ks, malá cuketa 1 ks, oloupaná rajčata nebo plechovka krájených 4 ks, tymián 1 lžíce, mletý kmín 1 lžíce, majoránka 1 lžíce, mletá paprika 2 lžíce, ječná mouka na zahuštění

Příprava

Letos jich je fakt hodně. Rostou všude, i tam kde nikdy nerostly, rostou nám na zahradě, rostou i na skále...

Recept z mojí dětské sbírky receptů. Skvost, který jsem si kdysi opsala z máminých receptů a nikdy podle něj neuvařila. Škoda je to fakt echt houbový guláš! A přidala jsem tam cuketu. Jenom ten křen by to chtělo!

Kdo vaří, tak už ví podle surovin. Nakrájenou cibuli a česnek osmahneme na oleji ve velkém hrnci. Zaprášíme paprikou a mícháme, aby se nepřipálila. Nedávám všechnu, to by se připálila, nebo bych musela dát zbytečně hodně oleje. Vhodíme nahrubo nakrájené kousky hub a podlijeme horkou vodou, ne úplně do ponoření. Zasypeme kořením, přidáme rajčata, nakrájenou papriku, oloupanou cuketu a dusíme. Na závěr zahustíme ječnou moukou. Podáváme s knedlíky, bramboráky, rýží nebo chlebem. A s křenem! Mě teda chyběl, moc.

2017-10-12 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI