Ingredience: | |||||
čerstvé či mražené houby | cca 300 g | cibule | 1 ks | zakysaná smetana | 3 lžíce |
smetana na vaření | 1 lžíce | worcester | 1 lžíce | rajčatový protlak | 1 lžíce |
kyselá okurka | 1 ks | kapary | 1 lžíce | čerstvý kopr | 1 lžíce |
cukr | špetka | sůl | dle chuti | olej | trochu |
Název Stroganoff jsem dala záměrně do uvozovek, tak doufám, že to tak bude chápáno.
Na oleji zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli, poté přidáme houby, osolíme a restujeme, dokud se neodpaří přebytečná tekutina.
Pak vmícháme rajčatový protlak, worcestr, pokrájenou okurku a kapary, podlijeme trochou vody nebo vývaru a dusíme cca 10 minut. Promícháme si smetany s trochou omáčky, aby se prohřály a přidáme do pánve. Prohřejeme, dochutíme podle potřeby špetkou cukru a po odstavení přidáme nasekaný kopr. (Kdo nemá rád kopr, může dát zelenou petrželku)
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI