Houby zapečené s brambory a smetanou zpět

Ingredience (dle počtu osob):
čerstvé a pevné menší houby i s nožkami dle potřebybrambory dle potřebyslanina dle potřeby
česnek dle chutismetana dle potřebyoblíbené grilovací koření nebo pouze kmín dle chuti
čerstvý tymián dle chutisůl dle chuti
čerstvé a pevné menší houby i s nožkami dle potřeby, brambory dle potřeby, slanina dle potřeby, česnek dle chuti, smetana dle potřeby, oblíbené grilovací koření nebo pouze kmín dle chuti, čerstvý tymián dle chuti, sůl dle chuti

Příprava

Před léty koloval po internetu recept na houbový pekáček. Podle daných ingrediencí super bašta. Včera jsem byla v lese a našla jsem i několik krásných malých a tvrdých hříbků a na tento recept jsem si hned vzpomněla. Trochu jsem si to pozměnila k vlastní chuti a vlastně i lenosti, abych nemusela dělat zvlášť brambory. Jinak můžete péct samozřejmě i bez brambor a dát si houby třeba s pečivem. Použijte opravdu pevné houby.

V pekáčku orestujeme slaninu, na ni poskládáme rozpůlené houby, mezi ně brambory, posypeme posekaným česnekem, kořením a tymiánem. Osolíme a zalijeme smetanou. Počítejte s tím, že houby pustí nějakou vodu, tak raději trochu hlubší pekáček, ne plech. Vložíme zakryté do trouby rozpálené na 180C a pečeme půl hodiny. Pak odkryjeme, zvýšíme na 200C a dopékáme, dokud se smetana nevsákne do hub a brambor a povrch nezezlátne.

2019-08-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI