Ingredience: | |||||
zadní hovězí maso vcelku | 1 kg | slanina vcelku | 100 g | malý rajčatový protlak | 1 ks |
lečo (popřípadě 4 rajčata a 1 paprika) | 1 sklenka | červená paprika | 1 ks | kyselá okurka | 2 ks |
velká cibule | 1 ks | hovězí vývar | cca 200 ml | olej | trochu |
sůl | dle chuti | pepř | špetka |
Pomalý hrnec jistě už znáte, kdo ho nemá doma neokusí maso plné šťávy, křehkost a neuvěřitelnou chuť omáček. Hovězí dopadlo na jedničku a proto tento recept vřele doporučuji.
Nejprve nakrájíme slaninu na hranolky a vložíme ji na půl hodiny do mrazáku ( lépe se nám pak bude maso špikovat ). Do masa tenkým dlouhým nožem prořízneme ve směru vláken otvory, do kterých vsuneme slaninu. Maso ze všech stran osolíme a opepříme. V kameninové nádobě pomalého hrnce na sporáku rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran opečeme dohněda. Vyjmeme a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, popř. zbytek slaniny. Orestujeme, vrátíme zpět maso a přilijeme lečo, rozmíchané s protlakem. Zalijeme cca 200ml vývaru, sundáme ze sporáku a zapneme pomalý hrnec na stupeň II na 4,5 hodiny. Maso můžeme občas obrátit. Když je maso měkké, vyjmeme ho a udržujeme v teple. Šťávu můžeme přepasírovat ( já už jsem dále použila klasický hrnec ). Do šťávy nakrájíme na slabé nudličky okurky a papriku . V případě nutnosti přilijeme trochu vývaru a provaříme. Zahustit můžeme dle zvyklostí. Dochutíme, popř. pokud máme rajčata kyselejší, můžeme malinko přisladit. Maso před podáváním nakrájíme na plátky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI