Hovězí líčka na červeném pivu zpět

Ingredience:
hovězí líčkacca 1,5 kgcibule3 ksčesnek4 stroužky
tmavé pvo0,5 lchilli paprička1 kskořenová zelenina nakrájená na kostičky1 hrneček
slaninacca 50 gsádlo2 lžícežampiony, nemusí být2 ks
chleba na zahuštěnínové koření pár kuličekcelý p epř pár kuliček
bobkový list2 ksdijonská hořčice2 lžíce
hovězí líčka cca 1,5 kg, cibule 3 ks, česnek 4 stroužky, tmavé pvo 0,5 l, chilli paprička 1 ks, kořenová zelenina nakrájená na kostičky 1 hrneček, slanina cca 50 g, sádlo 2 lžíce, žampiony, nemusí být 2 ks, chleba na zahuštění, nové koření pár kuliček, celý p epř pár kuliček, bobkový list 2 ks, dijonská hořčice 2 lžíce

Příprava

Hovězí líčka...no popravdě při vyslovení, jsem si představovala šlachovité maso, které se nedá rozžvýkat, a dřív se tím krmili psi. Ovšem doba je jiná a i kuchaři líčka využívají na skvělé pokrmy. Tak jsem samozřejmě nechtěla být pozadu a manžela tak ochudit o skvělý zážitek z líček. Nebyl překvapen jen on, ale i já mile zaskočena, jak jemné maso to je.

Maso si ořežeme a nakrájíme na kusy. Ve větším kastrolu si rozpustíme sádlo. Kusy masa na něm orestujeme. Po asi 10 ti minutách maso vyjmeme a odložíme stranou. Do výpeku přidáme ještě trochu sádla a orestujeme na něm cibuli do zlatavé barvy. Pak přidáme slaninu na kostičky a česnek na hrubo pokrájený. Po chvilce přidáme zeleninu a restujeme dalších asi 6 minut. Pak vložíme maso zpět i se šťávou z masa, hořčici a podlijeme pivem. Přidáme koření a dusíme pod pokličkou do měkka. Podle potřeby podléváme vývarem. Záleží na každém, zda chce více nebo méně omáčky. Pokud podlijeme více, je třeba zahustit chlebem. Jinak se zahušťovat nemusí. Ke konci vaření přidáme pár větviček majoránky a pokrájenou chilli papričku. Podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem. Já si trochu pohrála a udělala plněné bramborové krokety.

2016-01-21 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI