Ingredience: | |||||
hovězí kližka nakrájená na kostičky | 300 g | pokrájené křemenáče nebo jiné houby | 200 g | sádlo | 3 lžíce |
velká cibule | 1 ks | česnek | 4 velké stroužky | nové koření | 6 kuliček |
jalovec | 2 kuličky | pepř | 6 kuliček | gulášová sypká paprika | 2 lžíce |
libeček | špetka | tymián | špetka | sůl | dle chuti |
Určitě každý z vás zná ten pocit, kdy si k obědu dáte "jen něco malého", v mém případě to dnes byla polévka z uzeného masa s chlebem. Celý den jsem si říkala, s tím vystačím, večer si dám jen ovoce a budu spokojená. Jenže...hladu neporučíš a domů jsem se vracela čím dál rychleji a rychleji, s vidinou restující se cibulky a hovězího masa na rozpáleném oleji a následného "dlabance". No a pak ta slast u večeře, oh, není nad to se dobře najíst. Hovězí maso na křemenáčích s domácím kváskovým chlebem si brzy zopakujeme, už teď se na to těším.
Na pánvi rozpálíme sádlo, na něm dozlatova restujeme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisované stroužky česneku, veškeré koření a sůl, přidáme kostky hovězí kližky, promícháme a necháme maso zatáhnout a zprudka jej restujeme spolu s cibulkou a česnekem přibližně 3 minuty, přidáme pokrájené křemenáče, vše promícháme, chviličku restujeme vše i s houbami a po chvíli přilijeme vodu nebo vývar, přibližně tolik vody, aby bylo maso akorát ponořené. Vše takto spolu vaříme do změknutí masa, a hlavně do momentu zredukování omáčky, neboť ji už nebudeme zahušťovat moukou. Omáčky sice nebudeme mít příliš, toto množství je pro dvě dospělé osoby, ale omáčka je lehká, výtečná.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI