Hovězí osso buco na víně zpět

Ingredience:
osso buco (zadní lýtko s kostí) cca 3 cm každý, bylo cca 900 g2 silnější plátkyšalotka hrstkvalitní červené víno300 ml
čerstvá šalvěj a tymián hrstkaschwarzwaldská šunka (není nutné) pár plátkůvelmi silný vývar nebo kvalitní gelový bujón, popř. demi glacec200 ml
šípková zavařenina2 lžícesůl špetkapepř špetka
olej trochu
osso buco (zadní lýtko s kostí) cca 3 cm každý, bylo cca 900 g 2 silnější plátky, šalotka hrst, kvalitní červené víno 300 ml, čerstvá šalvěj a tymián hrstka, schwarzwaldská šunka (není nutné) pár plátků, velmi silný vývar nebo kvalitní gelový bujón, popř. demi glacec 200 ml, šípková zavařenina 2 lžíce, sůl špetka, pepř špetka, olej trochu

Příprava

Tenhle recept je ozkoušený a zaručený, doboru chuť!

Maso drží vcelku blána, kterou na několika místech přeřežeme, aby se maso nekroutilo. Osolíme a opepříme. Po obvodu přilepíme pár lístků šalvěje a mezi malé svalíky nastrkáme tymián. Po obvodu omotáme šunkou a svážeme provázkem. Maso opečeme dohněda z obou stran na pánvi s rozpáleným olejem. Přendáme jej do pekáčku, na stejném oleji orestujeme šalotky, zalijeme vínem a výpečky necháme odmočit. Zbytky šunky a bylinek poházíme k masu a víno se šalotkami přelijeme do pekáčku. Přiklopíme, vložíme do rozpálené trouby na 180C a pečeme hodinu, opatrně můžeme obracet. Po hodině přilijeme k masu vývar a pečeme ještě 1,5 - 2 hodiny doměkka (podle staří skotu :))
Poté maso vyjmeme, přiklopíme, aby nám neokoralo, a do výpeku vmícháme šípkovou zavařeninu. Podle potřeby zahustíme třeba utřeným máslem s hladkou moukou v poměru 1: 1(neudělají se hrudky) a provaříme.

2014-02-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI