Ingredience: | |||||
osso buco (zadní lýtko s kostí) cca 3 cm každý, bylo cca 900 g | 2 silnější plátky | šalotka | hrst | kvalitní červené víno | 300 ml |
čerstvá šalvěj a tymián | hrstka | schwarzwaldská šunka (není nutné) | pár plátků | velmi silný vývar nebo kvalitní gelový bujón, popř. demi glacec | 200 ml |
šípková zavařenina | 2 lžíce | sůl | špetka | pepř | špetka |
olej | trochu |
Tenhle recept je ozkoušený a zaručený, doboru chuť!
Maso drží vcelku blána, kterou na několika místech přeřežeme, aby se maso nekroutilo. Osolíme a opepříme. Po obvodu přilepíme pár lístků šalvěje a mezi malé svalíky nastrkáme tymián. Po obvodu omotáme šunkou a svážeme provázkem. Maso opečeme dohněda z obou stran na pánvi s rozpáleným olejem. Přendáme jej do pekáčku, na stejném oleji orestujeme šalotky, zalijeme vínem a výpečky necháme odmočit. Zbytky šunky a bylinek poházíme k masu a víno se šalotkami přelijeme do pekáčku. Přiklopíme, vložíme do rozpálené trouby na 180C a pečeme hodinu, opatrně můžeme obracet. Po hodině přilijeme k masu vývar a pečeme ještě 1,5 - 2 hodiny doměkka (podle staří skotu :))
Poté maso vyjmeme, přiklopíme, aby nám neokoralo, a do výpeku vmícháme šípkovou zavařeninu. Podle potřeby zahustíme třeba utřeným máslem s hladkou moukou v poměru 1: 1(neudělají se hrudky) a provaříme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI