Hovězí se žampiony a brusinkami s brusinkovou rýží zpět

Ingredience:
hovězí (krk, péro)1 kgžampiony500 ghovězí vývar400 ml
brusinkový kompot300 gčervený vinný ocet100 mlrozmarýn3 velké snítky
česnek4 stroužkyvětší červená cibule1 kssůl dle chuti
pepř špetkaolej trochuhladká mouka dle potřeby
hovězí (krk, péro) 1 kg, žampiony 500 g, hovězí vývar 400 ml, brusinkový kompot 300 g, červený vinný ocet 100 ml, rozmarýn 3 velké snítky, česnek 4 stroužky, větší červená cibule 1 ks, sůl dle chuti, pepř špetka, olej trochu, hladká mouka dle potřeby

Příprava

Na první pohled zvláštní kombinace, která vás ve finále nadchne....

Žampiony oloupeme a překrojíme na čtvrtky. Na pánvi rozehřejeme olej a dáme na něj restovat žampiony a cibuli. Orestujeme jen asi 5 minut a dáme ne dno pomalého hrnce. Do výpeku po žampionech dáme orestovat maso (vcelku) které jsme si osolili a opepřily. Orestujeme ze všech stran a i s výpekem přendáme do pomalého hrnce. Přilijeme vývar a přidáme 200 g brusinek, utřený česnek a rozmarýnu. Přiklopíme a zapneme pomalý hrnec na stupeň 1 na 7 hodin.

Po této době vyndáme maso a žampiony a odložíme do tepla. Šťávu propasírujeme. Ve studené vodě si rozšleháme hladkou mouku a podle potřeby omáčku zahustíme a necháme provařit.  Pak vrátíme žampiony. Maso naporcujeme.

Do uvařené rýže vmícháme zbytek brusinkového kompotu.

2014-09-02 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI