Hovězí steak a rösti zpět

Ingredience:
hovězí vysoký roštěnec nebo svíčková uleželá (stařená)1 ksvařené brambory (vařené den předem 18 minut)200 - 250 g (na jednu porci)cibule (4 cibule na 1 kg brambor)1 ks
sádlo kousekmáslo4 oříškyčerstvě mletý pepř špetka
hovězí vysoký roštěnec nebo svíčková uleželá (stařená) 1 ks, vařené brambory (vařené den předem 18 minut) 200 - 250 g (na jednu porci), cibule (4 cibule na 1 kg brambor) 1 ks, sádlo kousek, máslo 4 oříšky, čerstvě mletý pepř špetka

Příprava

Kdo by odolal šťavnatému hovězímu steaku....

3 cm vysoký opepřený steak vložíme na těžkou rozpálenou pánev, ztlumíme tak na 3/4 výkonu, po 3 minutách otočíme, osolíme a děláme další 3 minuty. Po té steak opět otočíme, osolíme, dáme navrch čtyři oříšky másla, přikryjeme pokličkou a odstavíme tak na 6-8 minut. Nakonec výpek zalijeme vývarem, provaříme a vložíme 4 oříšky másla (máslo už se nesmí vařit).

Rösti:
oloupané brambory 1/2 nastrouháme na nejhrubším struhadle a druhou polovinu rozšťoucháme. Osolíme, opepříme a vše spojíme s osmaženou cibulkou na sádle. Já je mačkám  do trojúhelníkových formiček, pořádně stlačíme. Smažíme na oleji pozvolna z každé strany tak 5 minut.

Moje rada: Super jsou, když přidáte i česnek.

2014-03-24 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladyvyšší

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI