Hovězí steak "Stroganoff" (Stroganov) zpět

Ingredience:
kvalitní hovězí steaky pokojové teploty (já použila hanger steak, může být z roštěnce nebo svíčkové)2 kshrubá sůl dle chutipepř špetka
olej trochu
Na omáčku:
malá cibule nebo šalotka1 ksčerstvé žampiony několikkyselá okurka1 ks
sladká červená paprika1/2 lžičkyrajčatový protlak1 lžičkabrandy3 lžíce
zakysaná smetana (já jsem přidala ještě cca 50 ml sladké)100 mlmáslo kousekvývar trochu
zelená petrželka dle chutisůl špetka
kvalitní hovězí steaky pokojové teploty (já použila hanger steak, může být z roštěnce nebo svíčkové) 2 ks, hrubá sůl dle chuti, pepř špetka, olej trochu, malá cibule nebo šalotka 1 ks, čerstvé žampiony několik, kyselá okurka 1 ks, sladká červená paprika 1/2 lžičky, rajčatový protlak 1 lžička, brandy 3 lžíce, zakysaná smetana (já jsem přidala ještě cca 50 ml sladké) 100 ml, máslo kousek, vývar trochu, zelená petrželka dle chuti, sůl špetka

Příprava

Spojení steaku a Stroganoffa (Stroganova) jsem viděla u kuchaře Romana Pauluse a moc se mi to líbilo. Proč krájet krásný kus masa na nudličky, když se do něj můžete pěkně zaříznout a chuť bude úplně jiná.

Steaky očistíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a potřeme olejem. Necháme půl hodiny odpočinout.
Rozpálíme kvalitní pánev vhodnou na přípravu steaků a maso na něm opečeme z obou stran. Popis přípravy steaku je podrobnější v receptu v Poznámce. Maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a uchováváme v teple.
Do výpeku přidáme kousek másla, na něm zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli, vhodíme pokrájené žampiony a až zhnědnou, osolíme a poprášíme paprikou. Promícháme a zalijeme brandy. Necháme odpařit a poté přilijeme cca 3PL vývaru. Necháme probublat, vsypeme nakrájenou okurku a přimícháme obě smetany, případně jenom zakysanou, jak kdo rád. Prohřejeme, svaříme na požadovanou hustotu a podáváme ke steaku posypané petrželkou. 
 
Poznámka:
Podrobnější popis přípravy steaku zde.
2014-11-24 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI