Hovězí steak ze svíčkové zpět

Ingredience:
hovězí svíčková (nejlépe stařená) 4 - 5 cm vysoký1 pláteksůl špetkačerstvě mletý pepř špetka
olej trochumáslo6 oříškůvývar1 dcl
hovězí svíčková (nejlépe stařená) 4 - 5 cm vysoký 1 plátek, sůl špetka, čerstvě mletý pepř špetka, olej trochu, máslo 6 oříšků, vývar 1 dcl

Příprava

Jen málokdo by odolal šťavnatému hovězímu steaku....

Plátek hovězího masa potřeme lehce olejem, osolíme a opepříme. Takto připravený steak vložíme na rozpálenou těžkou pánev na 3 minuty z každé strany. Poté vložíme maso do trouby na 10 minut asi na 130°C. Ke konci pečení dáme rozpustit navrch 3 oříšky másla. Pánev zalijeme vývarem, chvíli provaříme a přidáme 3 oříšky másla. Steak je hotový a můžeme podávat.

2014-10-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy20 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI