Ingredience: | |||||
žlutý loupaný (půlený) hrách | 250 g | majoránka | špetka | česnek | 3 stroužky |
sůl | dle chuti | k podávání cibuli orestovanou na sádle či másle | dle chuti | uzené nebo kvalitní uzenina | dle chuti |
Aby vaření hrachu dlouho netrvalo, je lepší si koupit žlutý hrách půlený, který se nemusí před vaření několik hodin namáčet.
Hrách zalijeme vodou, cca 2cm nad povrch a dáme vařit. Já většinou vařím v papiňáku a za chvilku je hotovo. Tento hrách se rozvaří na kaši sám, nemusí se už mixovat. Po uvaření přidáme utřený česnek, sůl a majoránku. Podáváme posypané osmaženou cibulkou a uzeným či uzeninou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI