Hříbková omáčka se sušenými rajčaty na těstoviny zpět

Ingredience:
čerstvý hřib1 kssušená rajčata naložená v oleji4 kssmetana100 ml
nastrouhaný parmazán1 lžícežloutek1 ksčerstvá bazalka dle chuti
máslo kousektěstoviny uvařené al dente dle potřeby
čerstvý hřib 1 ks, sušená rajčata naložená v oleji 4 ks, smetana 100 ml, nastrouhaný parmazán 1 lžíce, žloutek 1 ks, čerstvá bazalka dle chuti, máslo kousek, těstoviny uvařené al dente dle potřeby

Příprava

Včera jsem byla v lese. Už mám od srpna takový houbařský absťák, že už jsem to nemohla vydržet. A co myslíte, jak to dopadlo ... Hned, jakmile jsem vlezla do lesa, na první cestě hříbek. Krásný, zdravý hříbek. Tak jsem se začala těšit na bohatý úlovek a vidina plného košíku mne hnala dál. Prolezla jsem celý les a zůstalo u jednoho, prvního, hříbku. Sucho a sucho, vůbec nic u nás neroste. Nevím, jestli se letos ještě dočkám. A protože byl jenom jeden a pochybuju, že budou další, vychutnala jsem si ho v jemné omáčce.

Houbu nakrájíme na plátky a orestujeme na kousku másla, osolíme a přidáme pokrájená rajčata. Promícháme a zalijeme smetanou. Necháme trochu zredukovat, vsypeme nastrouhaný parmazán, podle potřeby dosolíme a necháme rozpustit. Odstavíme a vmícháme bazalku a rychle žloutek spolu s uvařenými těstovinami a asi 1 - 2PL vody, ve které se těstoviny vařily. Už se nesmí těstoviny dále vařit, ihned podáváme.

2015-09-30 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI