Ingredience: | |||||
čerstvý hřib | 1 ks | sušená rajčata naložená v oleji | 4 ks | smetana | 100 ml |
nastrouhaný parmazán | 1 lžíce | žloutek | 1 ks | čerstvá bazalka | dle chuti |
máslo | kousek | těstoviny uvařené al dente | dle potřeby |
Včera jsem byla v lese. Už mám od srpna takový houbařský absťák, že už jsem to nemohla vydržet. A co myslíte, jak to dopadlo ... Hned, jakmile jsem vlezla do lesa, na první cestě hříbek. Krásný, zdravý hříbek. Tak jsem se začala těšit na bohatý úlovek a vidina plného košíku mne hnala dál. Prolezla jsem celý les a zůstalo u jednoho, prvního, hříbku. Sucho a sucho, vůbec nic u nás neroste. Nevím, jestli se letos ještě dočkám. A protože byl jenom jeden a pochybuju, že budou další, vychutnala jsem si ho v jemné omáčce.
Houbu nakrájíme na plátky a orestujeme na kousku másla, osolíme a přidáme pokrájená rajčata. Promícháme a zalijeme smetanou. Necháme trochu zredukovat, vsypeme nastrouhaný parmazán, podle potřeby dosolíme a necháme rozpustit. Odstavíme a vmícháme bazalku a rychle žloutek spolu s uvařenými těstovinami a asi 1 - 2PL vody, ve které se těstoviny vařily. Už se nesmí těstoviny dále vařit, ihned podáváme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI