Hříbkové rizoto s vlašskými ořechy, horským sýrem a pažitkou zpět

Ingredience:
rýže1 hrstsušené hříbky namočené v mléce1 hrstpřepuštěné máslo nebo sádlo1 lžička
pokrájený česnek1 stroužekpokrájená šalotka1 ksposekané vlašské ořechy1 lžíce
strouhaný horský sýr/eidam/parmezán2 lžícepokrájená pažitka1 lžícesůl dle chuti
pepř dle chutidrcený kmín dle chuti
rýže 1 hrst, sušené hříbky namočené v mléce 1 hrst, přepuštěné máslo nebo sádlo 1 lžička, pokrájený česnek 1 stroužek, pokrájená šalotka 1 ks, posekané vlašské ořechy 1 lžíce, strouhaný horský sýr/eidam/parmezán 2 lžíce, pokrájená pažitka 1 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti, drcený kmín dle chuti

Příprava

Máte doma ještě zásobu sušených hříbků? Pak mám pro vás tip na skvělý obídek.

Nejprve si uvaříme rýži.

Na másle/sádle si orestujeme česnek, šalotku, slité hříbky a posekané vlašské ořechy. Ochutíme solí, pepřem a kmínem. Poté vmícháme uvařenou rýži. 

Nandáme na talíř, zasypeme sýrem a pažitkou.

Určitě vyzkoušejte! 

Přeji dobrou chuť.

2019-01-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitost
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI