Indická plněná aloo paratha zpět

Ingredience:
hladká mouka1 a půl hrnkuGhí nebo rozpuštěné máslo2 lžícesůl1/2 lžičky
vlažná vodacca 1 hrnek
Náplň:
menší brambory4 ksšpenátové listy2 hrstičesnek2 stroužky
koření (garam masala, římský kmín, mletý koriandr, kurkuma) dle chutičerstvá petrželka nebo koriandr (kdo má rád) dle chutisůl špetka
možno přidat i nastrouhaný sýr dle chuti
hladká mouka 1 a půl hrnku, Ghí nebo rozpuštěné máslo 2 lžíce, sůl 1/2 lžičky, vlažná voda cca 1 hrnek, menší brambory 4 ks, špenátové listy 2 hrsti, česnek 2 stroužky, koření (garam masala, římský kmín, mletý koriandr, kurkuma) dle chuti, čerstvá petrželka nebo koriandr (kdo má rád) dle chuti, sůl špetka, možno přidat i nastrouhaný sýr dle chuti

Příprava

Tento recept je od Slovenky žijící v Indii Michaely S. Samanth a moc jí za něj děkuji. Už jsem parathy několikrát jedla v indických restauracích a teď už vím, jak na ně i doma. Míšo díky!

Nejprve dáme vařit doměkka brambory ve slupce. Ty necháme vychladnout a poté oloupeme.

Mouku smícháme s ghí nebo rozpuštěným máslem, osolíme a postupně zapracováváme vodu tak, aby nám vzniklo nelepivé těsto.

Nemusíte nutně použít všechnu vodu. Kdyby těsto příliš lepilo, přisypte malinko mouky. Z těsta uděláme bochánek a necháme ho v utěrkou přikryté misce půl hodiny odpočinout.

Mezitím v misce vidličkou rozmačkáme brambory, přisypeme koření, osolíme, přihodíme spařené špenátové listy a do směsi rozmačkáme česnek.

Vše dobře promícháme a utvoříme 5 stejně velkých kuliček. Těsto rozdělíme také na 5 částí a vytvarujeme do bochánků.

Každý bochánek vyválíme a poklademe kuličkou ze směsi.

Zabalíme jako buchtu a zlehka opatrně  ( aby nám těsto nikde neprasklo ) rozvalujeme do všech stran, aby nám vznikla placka cca 0,5cm silná. S těstem se dobře pracuje,tak nemusíte mít strach.

Suchou pánev ( nejlépe litinovou nebo se silným dnem ) rozpálíme na maximum, poté ztlumíme na polovinu a placky opečeme z obou stran. Budou se nám tvořit hnědé puchýře a placky se budou nafukovat.

Po vyjmutí opět splasknou. Hotové placky potřeme rozpuštěným máslem.

2015-01-14 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI