Indické kořeněné brambory zpět

Ingredience:
větší cibule1 kszralá rajčata2 kskoriandr (můžete nahradit petrželkou)1/2 svazku
koření garam masala dle chutičerstvá chilli paprička, nakrájená na tenké plátky1 kskurkuma špetka
pepř dle chutisůl dle chutisezamový olej dle potřeby
nové brambory, nakrájené na max 3 cm kouskycca 1,2 kgčesnek, nakrájený na tenké plátky3 - 4 stroužkypodrcený římský kmín2 lžičky
mražený špenát (může být i čerstvý baby špenát)300 g
K podávání:
bílý jogurt nebo zakysaná smetana dle chutipita chleba, naan... dle chuti
větší cibule 1 ks, zralá rajčata 2 ks, koriandr (můžete nahradit petrželkou) 1/2 svazku, koření garam masala dle chuti, čerstvá chilli paprička, nakrájená na tenké plátky 1 ks, kurkuma špetka, pepř dle chuti, sůl dle chuti, sezamový olej dle potřeby, nové brambory, nakrájené na max 3 cm kousky cca 1,2 kg, česnek, nakrájený na tenké plátky 3 - 4 stroužky, podrcený římský kmín 2 lžičky, mražený špenát (může být i čerstvý baby špenát) 300 g, bílý jogurt nebo zakysaná smetana dle chuti, pita chleba, naan... dle chuti

Příprava

Tenhle vynikající recept mám z kuchařky Jamieho Olivera a stal se naším oblíbeným vegetariánským jídlem. Je jednoduché na přípravu, zajímavé a skvěle ochucené.

Do mixéru dáme rajčata, cibuli, petrželku, 3 lžičky koření garam masala, lžičku oleje a umixujeme v pastu. Poté pastu přesuneme na střední plamen do nepřilnavé pánve na dvě lžíce oleje a lehce pečeme/necháme rozvonět maximálně pět minut za občasného míchání. Nyní přihodíme brambory, osolíme a lehce opepříme. Podlijeme vodou tak aby sahala do poloviny výše brambor, přiklopíme a necháme za občasného míchání změknout. V případě nutnosti přilijeme vždy trochu vody. 

Jakmile jsou brambory téměř měkké, odklopíme, zvýšíme teplotu a za stálého míchání necháme všechnu tekutinu odpařit, až se budou brambory lehce přichytávat ke dnu. 

Mezitím si na jiné pánvičce nachystáme ochucený olej. Na 3 lžících sezamového oleje lehce osmažíme česnek, chilli a římský kmín. 

Do brambor vmícháme špenát, po pěti minutách vlijeme ochucený olej, vše dobře promícháme a ihned podáváme s trochou jogurtu nebo smetany. 

Dobrou chuť

2019-03-25 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI