Istanbul pilav zpět

Ingredience:
kuracie stehná, vykostené2 ksdlhozrnej ryže (150 ml)1 poháršafránu1 štipka
olivový olej malá šalotka1 ksnesolených pistácií2 hrste
píniových orieškov2 hrsteplátkov mandlí2 hrstesušených ríbezlí (možno nahradiť hrozienkami)2 hrste
soľ špitkačierne korenie špitkamletá červená paprika špitka
sušené oregano špitkacitrónová šťava lžíce
kuracie stehná, vykostené 2 ks, dlhozrnej ryže (150 ml) 1 pohár, šafránu 1 štipka, olivový olej , malá šalotka 1 ks, nesolených pistácií 2 hrste, píniových orieškov 2 hrste, plátkov mandlí 2 hrste, sušených ríbezlí (možno nahradiť hrozienkami) 2 hrste, soľ špitka, čierne korenie špitka, mletá červená paprika špitka, sušené oregano špitka, citrónová šťava lžíce

Příprava

Je to veľmi jednoduché: zoberte si ryžu, oriešky a štipku šafranu a prežiarte si sychravé jesenné dni.

Kuracie mäso osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, sušeným oregánom, pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou. Premiešame a necháme chvíľku marinovať. 
Medzitým rozpustíme v troške horúcej vody šafránové vlákna a oriešky opečieme nasucho na panvici do zlata. Necháme vychladnúť.
Ryžu prepláchneme horúcou vodou a necháme dobre odkvapkať. V hrnci zohrejme olej, pridáme najemno nasekanú šalotku, necháme ju zosklovatieť a potom pridáme ryžu. Posolíme a opekáme, kým ryža nie je priesvitná. Potom zalejeme necelým dvojnásobným množstvom vody ako je ryže, pridáme aj šafrán rozpustený vo vode a sušené ríbezle. Ryžu dusíme na slabom ohni pod pokrievkou. 
Keď je ryža hotová, opatrne ju vidličkou našuchoríme. 
Medzitým ako sa varí ryža, zohrejeme panvicu s kvapkou oleja. Pridáme kuracie mäso a na silnom plameni ho opekáme. Ja to robím tak, že mäso najskôr opečiem, potom podlejem troškou vody, zakryjem a nechám podusiť. Skontrolujem, či je mäso uvarené, ak áno, nechám odokryté odpariť všetku tekutinu. Keď sa mäso začne opekať, premiešam, aby bolo opečené do zlata z každej strany. Potom odstavím. Tak mám istotu, že mäso je šťavnaté a uvarené vo vnútri a na povrchu je pekne chrumkavé. 
Ryžu ešte raz jemne našuchoríme vidličkou, pridáme k nej mäso a nakoniec aj oriešky. Opatrne premiešame a môžeme podávať. Napr. s bielym hustým jogurtom. 
2015-03-23 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI