Jáhlový nákyp s ovocem zpět

Ingredience:
jáhly1 hrnekvejce2 kssmetana, kokosové mléko nebo jiné rostlinné mléko1 hrnek
ovoce dle chutisladidlo (med, sirup, cukr...) dle chuti
jáhly 1 hrnek, vejce 2 ks, smetana, kokosové mléko nebo jiné rostlinné mléko 1 hrnek, ovoce dle chuti, sladidlo (med, sirup, cukr...) dle chuti

Příprava

Jáhly mívají hořkou chuť, které se zbavíte opakovaným spařením horkou vodou. Obsahují nespočet minerálních látek, jako je například draslík, hořčík, železo nebo zinek. Proto je tento recept další vitaminovou bombou pro vaše tělo.

Jáhly uvaříme podle návodu (spařit a uvařit). Já vařím ve vodě, ale je možné taky vařit přímo v mléce, to je pak ale nutné zvětšit množství mléka. Uvařené jáhly smícháme se smetanou nebo mlékem, osladíme dle chuti a přidáme žloutky a sníh z ušlehaných bílků. Do vymazaného a vysypaného pekáčku dáme vrstvu jáhel, posypeme ovocem (maliny a lesní plody jsem ještě lehce pocukrovala) přidáme další vrstvu jáhel a uhladíme. 
Dáme péct do středně vyhřáté trouby a pečeme tak dlouho, dokud nákyp neztuhne.

2015-05-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI