Jambalaya s bulgurem zpět

Ingredience:
stehenní kuřecí plátky2 kschorizo1 ksvyloupané čerstvé krevety150 g
červená paprika1 kscibule1 ksceler2 - 3 řapíky
drcená rajčata100 mlčesnek3 stroužkykuřecí vývar200 ml
bobkový list2 kssladká mletá paprika1 lžíceuzená paprika1 lžička
drcené chilli špetkahrubý bulgur1 hrnekzelená petrželka dle chuti
tymián pár sníteksůl dle chutiolej dle potřeby
stehenní kuřecí plátky 2 ks, chorizo 1 ks, vyloupané čerstvé krevety 150 g, červená paprika 1 ks, cibule 1 ks, celer 2 - 3 řapíky, drcená rajčata 100 ml, česnek 3 stroužky, kuřecí vývar 200 ml, bobkový list 2 ks, sladká mletá paprika 1 lžíce, uzená paprika 1 lžička, drcené chilli špetka, hrubý bulgur 1 hrnek, zelená petrželka dle chuti, tymián pár snítek, sůl dle chuti, olej dle potřeby

Příprava

Jambalaya se vařívá hlavně v Louisianě jako kreolské jídlo ovlivněné španělskou a francouzskou kuchyní z masa, klobásy chorizo a mnohdy i s mořskými plody a trojkombinace zeleniny jako je řapíkatý celer, paprika a cibule. Její další součástí je rýže, kterou jsem já tentokrát zkusila zaměnit za bulgur, a drcená někdy i čerstvá rajčata.

Kuřecí maso nakrájíme na kousky, krevety vyloupeme a očistíme, chorizo nakrájíme na kolečka. Cibuli na jemné kostičky, papriku a celer na proužky.
Nejprve na oleji orestujeme maso, osolíme a přihodíme klobásu. Chvíli opékáme a pak přidáme cibuli. Jakmile zesklovatí, vložíme ke směsi papriku a celer a také orestujeme. Pak zaprášíme paprikami a přilijeme drcená rajčata a vývar, vložíme bobkové listy, tymián, drcené chilli a posekaný česnek. Necháme cca 15 minut probublávat. Nakonec přidáme krevety a asi po dvou minutách vsypeme bulgur. Musí být v pánvi dostatečné množství tekutiny, abyste neměli málo, je třeba podle potřeby přilévat vývar nebo vodu. Necháme asi 5 minut probublávat na mírném ohni vše dohromady, poté odstavíme a necháme přiklopené bulgur vsáknout tekutinu a změknout. Podle potřeby ještě dochuťte. Nakonec vmícháme posekanou petrželku.

2016-05-25 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI