Japchae - korejské nudle se zeleninou, houbami a krůtím masem zpět

Ingredience:
uvařené korejské nudle z batátového škrobu300 gkrůtí prsa nakrájená na tenké nudličky150 gmrkev1 ks
čerstvé či sušené asijské houby (houževnatec a jidášovo ucho) dle potřebychilli paprička1 kscibule1 ks
červená paprika1 ksčesnek4 stroužkyčerstvý špenát2 hrsti
sójová omáčka dle chutirybí omáčka dle chutisezamový olej dle potřeby
třtinový cukr dle chutirýžový ocet dle chutisezamová semínka na posypání
arašídový nebo jiný rostlinný olej dle potřeb
uvařené korejské nudle z batátového škrobu 300 g, krůtí prsa nakrájená na tenké nudličky 150 g, mrkev 1 ks, čerstvé či sušené asijské houby (houževnatec a jidášovo ucho) dle potřeby, chilli paprička 1 ks, cibule 1 ks, červená paprika 1 ks, česnek 4 stroužky, čerstvý špenát 2 hrsti, sójová omáčka dle chuti, rybí omáčka dle chuti, sezamový olej dle potřeby, třtinový cukr dle chuti, rýžový ocet dle chuti, sezamová semínka na posypání, arašídový nebo jiný rostlinný olej dle potřeb

Příprava

Japchae, jap chae, jabchae, chapchae, chap chae ... takto všemožně se nazývají korejské nudle z batátového škrobu s restovanou zeleninou a houbami, někdy i s masem,nejčastěji z hovězího ořechu. Já jsem použila na tenké nudličky nakrájená krůtí prsa. Nudle se prodávají ve vysušeném stavu , je nutné je povařit a následně promíchat s připravenými ingrediencemi. Samy o sobě jsou nudle takřka bez chuti, takže snesou jakékoliv dochucení. Mají jinou konzistenci nežli nudle rýžové, jsou pevnější a více kluzké a nenabudou na objemu tolik, jako jiné nudle či těstoviny.
Inspirovala jsem se několika zahraničními weby a časopisem F.O.O.D.

Nakrájené maso zalijeme  2PL sójové omáčky, 1PL sezamového oleje, posypeme lžící cukru a promícháme s 2 rozdrcenými stroužky česneku. Necháme alspoň půl hodiny marinovat.
Mrkev, cibuli, papriku a chilli papričku nakrájíme na jemné nudličky, houby pokrájíme na plátky, zbylý česnek posekáme. Špenát opláchneme a necháme okapat.

Na arašídovém oleji orestujeme nejprve maso, které vyjmeme, pokud je potřeba doplníme trochu oleje a orestujeme na něm mrkev, papriku, chilli papričku, cibuli s houbami a nakonec přihodíme česnek se špenátem. Zelenina musí být křupavá nikoliv rozvařená. Vrátíme zpět maso, přidáme uvařené nudle a dochutíme dostatečně rybí a sójovou omáčkou, rýžovým octem a ještě trochou sezamového oleje. Vše dobře promícháme a můžeme podávat posypané sezamovými semínky.

2015-10-21 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyrestování
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI