Jednoduché bramborové curry s kuřecím masem zpět

Ingredience:
kuřecí prsa nebo stehna300 gbrambory300 gvětší mrkev2 ks
červená paprika1 - 2 lžičkycurry2 lžíceřímský kmín1 lžička
mletý koriandr1 lžičagaram masala2 lžičkyčesnek3 stroužky
čerstvý koriand dle chutiolej trochusůl dle chuti
kuřecí prsa nebo stehna 300 g, brambory 300 g, větší mrkev 2 ks, červená paprika 1 - 2 lžičky, curry 2 lžíce, římský kmín 1 lžička, mletý koriandr 1 lžiča, garam masala 2 lžičky, česnek 3 stroužky, čerstvý koriand dle chuti, olej trochu, sůl dle chuti

Příprava

Tahle jídla miluju, rychlé, syté, levné a vonící Dálným východem. Pěkně všechno do jednoho kotlíku, maso, zeleninu, koření a pak už jen chodím po kuchyni a nasávám ty vůně. Pokud je někdo větší jedlík, uvařte si k tomu rýži nebo kupte (upečte) indický naan, mně to stačí samotné, brambor je tam dost. Recept je malinko upravený z knihy Moje rodinná kuchařka od Kerryann Dunlop. 

Maso, brambory, mrkev a papriku pokrájíme na kostky. Nejprve na oleji orestujeme všechno koření. Když se rozvoní, přidáme maso a orestujeme. Osolíme, vhodíme brambory a mrkev, podlijeme vodou nebo vývarem do výšky směsi, přiklopíme a dusíme 15 minut. Pak přidáme papriku a posekaný česnek a ještě 5 minut provaříme. Dochutíme a při podávání posypeme čerstvým koriandrem. Samozřejmě kdo ho nemá rád, může posypat petrželkou. 

2015-06-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI