Jehněčí kotletky sous vide a špenátové šťouchané brambory zpět

Ingredience:
jehněčí kotleta3 kssádlo1 lžícečerstvě mletý pepř špetka
demi glas1 lžíce
Příloha:
vařené brambory200 gčerstvý špenát100 gsádlo1 lžíce
česnek3 stroužkycibule1 kssmetana nebo mléko50 ml
jehněčí kotleta 3 ks, sádlo 1 lžíce, čerstvě mletý pepř špetka, demi glas 1 lžíce, vařené brambory 200 g, čerstvý špenát 100 g, sádlo 1 lžíce, česnek 3 stroužky, cibule 1 ks, smetana nebo mléko 50 ml

Příprava

Vyzkoušejte nový trend ve vaření! Vařte ve vakuu.

Kotletky osolíme, opepříme a zavakuujeme s lžící sádla. Vaříme ve vodní lázni na 58 stupňů 1,5 hodiny a po té osmahneme na pánvi. Kotletky vyjmeme na teplý talíř a přikryjeme. Do pánve vlijeme šťávu z kotletek, přidáme demi glas a zredukujeme na požadovanou konzistenci.

Příloha:
V pánvi na sádle orestujeme cibulku do zlatova, přidáme česnek, který trochu zarestujeme, vložíme brambory a rozšťoucháme. Nakonec přidáme pokrájený špenát, zalijeme smetanou a prohřejeme.

2014-04-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladyvyšší

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI