Jelení ragú zpět

Ingredience:
jelení kýta600 gslanina150 gcibule2 ks
sádlo2 lžícečesnek4 stroužkysušené brusinky50 g
mrkev3 kssuché červené víno200 mlzvěřinový vývar200 ml
sůl dle chutipepř špetkamletá paprika špetka
jelení kýta 600 g, slanina 150 g, cibule 2 ks, sádlo 2 lžíce, česnek 4 stroužky, sušené brusinky 50 g, mrkev 3 ks, suché červené víno 200 ml, zvěřinový vývar 200 ml, sůl dle chuti, pepř špetka, mletá paprika špetka

Příprava

Základem úspěchu je vařit dlouho a pomalu - to je tajemství úspěchu.

Maso nakrájíme na kostky cca 2x2 cm, osolíme, opepříme a vše promícháme. Rozehřejeme si sádlo, osmažíme na něm na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a vše osmažíme. Přidáme maso, prolisovaný česnek a smažíme. Pak podlijeme vínem a dusíme. Když je maso poloměkké, přilijeme vývar, přidáme mrkev nakrájenou na špalíky, brusinky a dusíme do měkka.

Nebo jako já - rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a vše osmažíme. Přidáme maso, prolisovaný česnek a smažíme. Pak přendáme do pomalého hrnce, přilijeme víno, vývar, přidáme mrkev nakrájenou na špalíky, brusinky zapneme na stupeň I asi na 6 - 7 hodin.

2015-01-14 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladyvyšší

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI