Jelení steak s liškami a zeleným pepřem zpět

Ingredience:
jelení roštěná400 gdrcený jalovec špetkadrcený pepř špetka
sůl špetkaolej trochu
Omáčka:
naložený zelený pepř2 lžícelišky hrstbílé víno100 ml
smetana na vaření150 mlmáslo kouseksůl špetka
jelení roštěná 400 g, drcený jalovec špetka, drcený pepř špetka, sůl špetka, olej trochu, naložený zelený pepř 2 lžíce, lišky hrst, bílé víno 100 ml, smetana na vaření 150 ml, máslo kousek, sůl špetka

Příprava

Znovu jeden recept, který si najde jistě své obdivovatele.

Maso nakrájíme na plátky, cca 2cm vysoké, potřeme je lehce olejem a posypeme drceným jalovce a pepřem. Necháme hodinu odležet při pokojové teplotě.
Vhodnou pánev rozpálíme na vysokou teplotu a steaky na ní zprudka opečeme z obou stran. Každou stranu cca 2 minuty. Maso vyjmeme a udržujeme teplé.
Do výpeku přidáme kousek másla a na něm orestujeme lišky, nemusíme dlouho, tak 5 minut. Přidáme zelený pepř, víno, necháme trochu odpařit a nakonec vlijeme smetanu. Prohřejeme a dochutíme. Maso osolíme až nyní, naservírujeme a podáváme s omáčkou.

2013-12-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI