Ingredience: | |||||
jelení roštěná | 400 g | drcený jalovec | špetka | drcený pepř | špetka |
sůl | špetka | olej | trochu | ||
Omáčka: | |||||
naložený zelený pepř | 2 lžíce | lišky | hrst | bílé víno | 100 ml |
smetana na vaření | 150 ml | máslo | kousek | sůl | špetka |
Znovu jeden recept, který si najde jistě své obdivovatele.
Maso nakrájíme na plátky, cca 2cm vysoké, potřeme je lehce olejem a posypeme drceným jalovce a pepřem. Necháme hodinu odležet při pokojové teplotě.
Vhodnou pánev rozpálíme na vysokou teplotu a steaky na ní zprudka opečeme z obou stran. Každou stranu cca 2 minuty. Maso vyjmeme a udržujeme teplé.
Do výpeku přidáme kousek másla a na něm orestujeme lišky, nemusíme dlouho, tak 5 minut. Přidáme zelený pepř, víno, necháme trochu odpařit a nakonec vlijeme smetanu. Prohřejeme a dochutíme. Maso osolíme až nyní, naservírujeme a podáváme s omáčkou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI