Jemná cuketová omáčka s gorgonzolou zpět

Ingredience:
menší cuketa1 ksgorgonzola (o něco méně třeba nivy která je slanější)80 - 100 gjarní cibulka2 ks
slanina nebo šunka5 plátkůmléko nebo smetana na vaření100 mlčesnek2 stroužky
čerstvá bazalka hrstkamáslo kouseksůl špetka
pepř špetka
menší cuketa 1 ks, gorgonzola (o něco méně třeba nivy která je slanější) 80 - 100 g, jarní cibulka 2 ks, slanina nebo šunka 5 plátků, mléko nebo smetana na vaření 100 ml, česnek 2 stroužky, čerstvá bazalka hrstka, máslo kousek, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Omáčka, která se skvěle hodí k těstovinám či masu....

Cibulky, slaninu a cuketu nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi nejprve orestujeme slaninu, poté přidáme bílé části cibulek, necháme zesklovatět a pak přihodíme kostičky cukety. Osolíme, opepříme a cca 5 minut mícháme a restujeme. Podlijeme asi 100ml vody nebo zeleninového vývaru a dusíme doměkka. Asi 2 minutky před dovařením do směsi rozmačkáme česnek a dáme i zelené části cibulek. Poté vše rozmixujeme tyčovým mixérem, do požadované hustoty naředíme mlékem nebo smetanou, rozdrobíme do omáčky gorgonzolu a necháme ji zcela rozpustit. Nakonec vmícháme posekanou bazalku.

Poznámka:
Omáčka se hodí třeba na těstoviny, a kdo chce, přidá si i kus masa 

2014-02-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI