Kachní konfitované prsíčko zpět

Ingredience:
kachní prsa4 ksčerstvě mletý pepř špetkasůl špetka
tymián3 snítkyčeský česnek1 palicekachní nebo vepřové sádlo podle velikosti pekáčku1 - 1,5 kg
Knedlíky:
starší houska10 ksslanina100 gvejce5 ks
čerstvá petržel hrstkacibule1 kssádlo kousek
mléko0,5 l
kachní prsa 4 ks, čerstvě mletý pepř špetka, sůl špetka, tymián 3 snítky, český česnek 1 palice, kachní nebo vepřové sádlo podle velikosti pekáčku 1 - 1,5 kg, starší houska 10 ks, slanina 100 g, vejce 5 ks, čerstvá petržel hrstka, cibule 1 ks, sádlo kousek, mléko 0,5 l

Příprava

Několikahodinové dušení ve vlastní šťávě a tuku, to je to súprávné konfitování.

Do prsíček vetřeme utřený česnek se solí, tymiánem, pepřem a necháme uležet alespoň 24 hodin.

Poté je vložíme vedle sebe do malého pekáčku (čím menší bude, tím méně budete potřebovat sádla) a zalijete rozehřátým sádlem, aby byla všechna prsa ponořená. Vložíme do trouby na 130 stupňů tak na 4-5 hodin.

Před podáváním ještě opečeme na pánvi kůží dolů dozlatova.

Podáváme se špekovým knedlíkem a zelím nebo třeba s gratinovanými bramborami.

Knedlíky:
Na pánvi si na sádle osmažíme cibulku se slaninou a necháme vychladnout. Rohlíky nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, zalijeme mlékem s rozšlehanými žloutky. Přidáme ušlehaný bílek a slaninu s cibulkou. Vytvoříme šišky a zabalíme do folie, kterou pořádně utáhneme a konce zavážeme (klidně můžeme dát i trochu česneku a nastrouhaný muškátový oříšek).

Knedlíky vaříme 20 minut a nezapomeneme folii párkrát propíchnout jehlou nebo párátkem.

Můžeme také utvořit koule a vařit v páře také 20 min.

2014-03-31 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI