Kachní prsa na medu a limetkách zpět

Ingredience:
kachní prsa2 kssojová omáčka1 lžícemed1 lžíce
čerstvá limetková šťáva1/2 lžícehrubozrnná sůl dle chuti
kachní prsa 2 ks, sojová omáčka 1 lžíce, med 1 lžíce, čerstvá limetková šťáva 1/2 lžíce, hrubozrnná sůl dle chuti

Příprava

Kachní maso v kombinaci s medem a limetkou je vynikající. Pokud máte rádi sladkokyselé chutě, určitě si přijdete na své. Tenhle recept musí chytit každého, to snad ani nejde jinak.

V misce si smícháme sojovku, limetkovou šťávu a med - promícháme.

U prsou nakrájíme kůži asi na centimetrové kostičky. Snažíme se nezakrojit do masa - vytekla by nám šťáva.

Rozpálíme pánev se silným dnem a dáme péct prsa - na sucho a kůží dolů. pečeme dokud není kůže zlatá a křupavá (asi 5 minut). Pak otočíme a necháme asi jen 2 minuty maso zatáhnout.  Pak vyjmeme a výpek vylijeme do mističky (večer si ho namažeme na chleba). Ubrouskem pánev vytřeme a nalijeme na ní směs sojovky s medem a limetkou. Vrátíme maso opět kůží nahoru a přikryjeme pokličkou. Dusíme si 5 minut. Záleží na výšce prsou a jak je máme rádi propečené. Nakonec lehce dosolíme hrubozrnnou solí. Nakrájíme na plátky a podáváme přelité šťávou.

2014-11-03 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI