Kachní prsa s medem a jablky zpět

Ingredience:
kachní prso2 kshorká voda1 lžícemed2 lžíce
sójová omáčka1 lžičkasůl špetkavelké jablko1 ks
šťáva z citronu1/2 ksmed dle chutimáslo1 lžíce
kachní prso 2 ks, horká voda 1 lžíce, med 2 lžíce, sójová omáčka 1 lžička, sůl špetka, velké jablko 1 ks, šťáva z citronu 1/2 ks, med dle chuti, máslo 1 lžíce

Příprava

Kdo by odolal kachničce, řekněte, kdo?

Do misky dáme horkou vodu, přidáme med, sójovou omáčku a špetku soli. Rozmícháme.
Kůži na prsou nakrájíme na čtverečky. Snažíme se neříznout do masa, aby nám nevytékala šťáva. Celá prsa potřeme marinádou a dáme na nasucho rozpálenou pánev kůží dolů. Pečeme dokřupava. Pak otočíme, stáhneme plamen a zvolna dopékáme. Uvnitř mají být prsa růžová a šťavnatá. Dohromady asi 8 minut - záleží na teplotě, velikosti prsou i na materiálu ze které je pánev.
Jablko nakrájíme na asi 1/2 cm silná kolečka, vykrojíme jádřinec, pokapeme citronem a potřeme medem. Na pánvi rozpustíme trochu másla a dáme opéct jablíčka.

2014-01-02 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI