Kachní prsa s třešňovou omáčkou zpět

Ingredience:
kachní prso2 kshrubozrnná sůl (nejlépe kouřová) špetka
Omáčka:
vypeckované kompotované třešně i s nálevem200 gčervený vinný ocet1 lžíceškrob1/2 lžičky
kachní prso 2 ks, hrubozrnná sůl (nejlépe kouřová) špetka, vypeckované kompotované třešně i s nálevem 200 g, červený vinný ocet 1 lžíce, škrob 1/2 lžičky

Příprava

Šťavnatá kachna s netradiční omáčkou....

Kachní prsa očistíme a osušíme. Kůži nařežeme do čtverečků - neprořízneme maso, vytékala by šťáva. Osolíme. Rozpálíme nasucho pánev a dáme na ní prsa kůží dolů. Pečeme do křupava (cca 3 - 4 minuty). Pak snížíme teplotu, prsa obrátíme, pánvičku přiklopíme a zvolna dopékáme (4 - 5 minut). Po upečení prsa zabalíme do alobalu a necháme asi 5 minut odpočinout. Rozbalíme a podáváme.

Na omáčku si vypeckované třešně rozmixujeme i s nálevem, přidáme ocet a škrob. Metličkou rozmícháme a provaříme.

Časy při přípravě jsou orientační. Při uvedených časech je maso medium. Pokud chcete propečené, přidejte cca po jedné minutě z každé strany.

2014-01-31 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy20 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI