Ingredience: | |||||
kachní prso | 2 ks | sůl | špetka | ||
Na omáčku: | |||||
pomerančovo-zázvorová marmeláda | 2 lžíce | ústřicová omáčka | 2 lžíce | sójová omáčka | 2 lžíce |
rýžové víno nebo suché sherry | 2 lžíce | nastrouhaný zázvor | 1 lžička | česnek | 1 stroužek |
škrob + voda na rozmíchání | dle potřeby |
Sladkokyselé chutě, které vás v doprovodu kachního masa mile překvapí.
Kůži na prsou nařežeme do mřížky, osolíme, položíme na mřížku do pekáče kůží nahoru a vložíme do rozpálené trouby na 220C. Pečeme z obou stran, dohromady cca 12 minut. Nakonec přepneme na gril a kůži dopečeme dokřupava. Všechen přebytečný tuk nám zůstane v pekáčku.
Mezitím si připravíme omáčku ze všech tekutých surovin, vlijeme do pánve, přidáme nastrouhaný zázvor a česnek, prohřejeme a přilijeme vodu se škrobem. Promícháme, prohřejeme.
Maso nakrájíme na tenké plátky a vložíme do omáčky a hojně omáčkou obalíme. Pokud je potřeba, ještě zahřejeme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI