Kachní prsa se zázvorovo-pomerančovou omáčkou zpět

Ingredience:
kachní prso2 kssůl špetka
Na omáčku:
pomerančovo-zázvorová marmeláda2 lžíceústřicová omáčka2 lžícesójová omáčka2 lžíce
rýžové víno nebo suché sherry2 lžícenastrouhaný zázvor1 lžičkačesnek1 stroužek
škrob + voda na rozmíchání dle potřeby
kachní prso 2 ks, sůl špetka, pomerančovo-zázvorová marmeláda 2 lžíce, ústřicová omáčka 2 lžíce, sójová omáčka 2 lžíce, rýžové víno nebo suché sherry 2 lžíce, nastrouhaný zázvor 1 lžička, česnek 1 stroužek, škrob + voda na rozmíchání dle potřeby

Příprava

Sladkokyselé chutě, které vás v doprovodu kachního masa mile překvapí.

Kůži na prsou nařežeme do mřížky, osolíme, položíme na mřížku do pekáče kůží nahoru a vložíme do rozpálené trouby na 220C. Pečeme z obou stran, dohromady cca 12 minut. Nakonec přepneme na gril a kůži dopečeme dokřupava. Všechen přebytečný tuk nám zůstane v pekáčku.
Mezitím si připravíme omáčku ze všech tekutých surovin, vlijeme do pánve, přidáme nastrouhaný zázvor a česnek, prohřejeme a přilijeme vodu se škrobem. Promícháme, prohřejeme. 
Maso nakrájíme na tenké plátky a vložíme do omáčky a hojně omáčkou obalíme. Pokud je potřeba, ještě zahřejeme.

2014-02-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravy
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI