Kachní prso na tymiánu s pečenou bramborou zpět

Ingredience:
kachní prso s kůží1 kstymián dle chutipepř čtyř barev (čerstvě mletý) špetka
mořská hrubozrnná sůl špetkavelká brambora (vařená den předem ve slupce tak 25 minut)1 kscibule1 ks
kachní prso s kůží 1 ks, tymián dle chuti, pepř čtyř barev (čerstvě mletý) špetka, mořská hrubozrnná sůl špetka, velká brambora (vařená den předem ve slupce tak 25 minut) 1 ks, cibule 1 ks

Příprava

Dokonale šťavnaté maso vonící po tymiánu.

Kachní prsa osušíme a velmi ostrým nožem nařežeme celou kůži na  kostičky. Při řezání dáváme pozor, aby nedošlo k proříznutí do masa. Takto předpřipravené kachní prso posypeme tymiánem, opepříme čerstvě mletým pepřem z obou stran a velmi vydatně i osolíme. Okořeněné a nasolené prso vložíme kůží na těžkou, silně rozpálenou pánev a opékáme cca 6 minut. Následně otočíme a opékáme přibližně 3 minuty. Poté vložíme do rozehřáté trouby na 160 stupňů na dalších 6 minut. Takto opečené kachní prso uchováme v teple přikryté alobalem a necháme dojít, aby se šťáva rozložila do celých prsou.  

Brambora:
Bramboru nařežeme na slabé plátky,ale pozor nesmíme proříznout. Do vzniklých řezů vkládáme nakrájenou cibuli na slabé plátky a vše pečeme v troubě na 180 stupňů do zlatova.

2014-03-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI